..... Inici | Ràdio | Recerca

Setmana d'afrodescents a La Casa Amèrica Catalunya

by 19:31 0 comentaris

Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Dimarts . 19:30 H


Afrodescendents a l'Amèrica Llatina
Taula rodona

Malgrat la seva importància quantitativa, els llatinoamericans afrodescendents pateixen nivells desproporcionats de pobresa, exclusió social i discriminació. Per abordar la situació actual d'aquest col·lectiu comptarem amb diferents intervencions.

Marcia Alejandra Santacruz Palacios, colombiana, presidenta de l'Alt Consell de Comunitats Negres a Espanya (ACCNE); directora de Drets Humans del Club UNESCO Alteritè a Espanya, i membre del Comitè Europeu de la Primera Cimera Mundial Afrodescendent.

Sikitu Kadjuru Massimango Mweze, fundadora de l'Associació d'Estudiants Extracomunitaris de la Universitat d'Alcalà (AEX); directora de programes de la International Leadershid Education and Development Academy (INCLA) a Espanya, i coordinadora de la Primera Cimera Mundial d'Afrodescendents a la Ceiba-Honduras. R.D. Congo-Mèxic.

Modera la taula rodona Divaika Kiemba Dina, president del Centre Euro África de Catalunya. 
Dimecres. 20:00 H 
Escena i música

Marees internes
El músic de Guinea Bissau, MÛ, i la ballarina colombiana Carolina García posen música i dansen envers un conte de la tradició popular africana.

Amb els sons de la ngombi, l'arpa africana de 25 cordes, tot acompanyada de moviments afrocaribenys, paraula, música i dansa s'uneixen per narrar un camí d'anada i tornada. Com els vaivens i canvis de la mar, com l'aigua que mai para de córrer, aquesta escenificació posa de manifest les pròpies marees internes.



Dijous. 20:00 H 
CINEMA xerrada i documental


El dia que va néixer la salsa

La salsa va néixer a Nova York fa 40 anys. El 26 d'agost de 1971 es van reunir per primera vegada els que serien coneguts mundialment com a Fania All Stars. La cita va tenir lloc a la discoteca Cheetah de 'La gran poma' i allà es va fundar el moviment 'salsero'. El fotògraf Leon Gast ho va documentar en Our Latin Thing i a partir d'aquí la música afrolatina va tenir un nou referent. Projecció del documental Our Latin Thing de Leon Gast (EUA, 1971, 83'). Presentació del film i posterior debat a càrrec d'Enrique Romero, autor del llibre Salsa, l'orgull del barri; fundador i director de la revista El Manisero; director del programa Picadillo a Ràdio Ciutat de Badalona, i programador musical.
Abans de la sessió, Marinela Peña Lora presentarà la Casa del Caribe-Cuba.

23:00h.

Festa del 40è aniversari de la salsa a Antilla Bcn Latin Club (C/Aragó 141).Actuació de l'orquestra Son de Layetana, una agrupació salsera composta per músics llatins i catalans.
Els assistents a la projecció a Casa Amèrica Catalunya rebran un tiquet d'entrada per assistir de franc a aquesta festa concert.


OBS

Developer