..... Inici | Ràdio | Recerca

IV Festival Barcelona en Butoh

by 18:45 0 comentaris






La 4a edició d’aquest festival de caràcter internacional se centra en la dansa butoh i en les noves tendències del moviment. Seran 10 dies d’espectacles, jam i tallers. 

El butoh, anomenat originàriament ‘ankoku butoh’ (traduït com dansa de la foscor), va néixer al Japó de la postguerra, a finals dels anys cinquanta, després que esclatessin les bombes atòmiques d’Hiroshima i Nagasaki. Dels seus creadors, Kazuo Ohno i Tatsumi Hijakata, va sorgir de la recerca d’una nova identitat que donés sentit a la societat després de la derrota. Hijikata refusava les formes de dansa occidentals que llavors eren tan populars a l’època, i va participar en el desenvolupament del vocabulari dels moviments i idees a les quals va donar el nom d’ankoku butoh l’any 1961. D’aquesta manera, el butoh està emmarcat dins les arts escèniques, a mig camí entre el teatre i la dansa. És per això que es proposa redescobrir el cos i aconseguir que s’expressi a partir de la seva capacitat creadora d’imatges i d’emocions. El resultat és el d’una plasticitat i una profunditat impressionants, les quals aconsegueixen un gran poder de seducció gràcies tant a la poesia de les imatges corporals com als mons lúdics i onírics que apareixen representats a l’escenari.

El Festival Barcelona en Butoh 2011 tindrà lloc del 04 al 13 de novembre, i comptarà amb una programació la qual inclou: 19 actuacions d’artistes nacionals i internacionals, en espais tancats i oberts, una jam session de butoh, una conferència, diverses master classes, i un taller de 4 dies de durada.

La inauguració del Festival tindrà lloc el dissabte dia 05 de novembre després de l’espectacle de la companyia japonesa Dairakudakan, al Mercat de les Flors, i consistirà en un moment de trobada dels artistes i públic convidat.

adroca

Developer