..... Inici | Ràdio | Recerca

Dungun

by 4:55 0 comentaris
Dungun és el Punt d’Informació per als IES sorgit de l’exposició "Les llengües a Catalunya". En l’exposició es mostren les llengües que es parlen al nostre país, i al Punt d’Informació trobareu diverses informacions i activitats a partir d’aquestes llengües.

A més d’aquests elements que tenen presència física al centre podeu trobar més informació al lloc web de l’exposició "Les llengües a Catalunya" (www.ub.edu/ling/expollengues), amb accés a la base de dades del projecte, als quaderns d’activitats per a l’exposició i a l’agenda, i en aquest mateix lloc en què ara sou (www.ciemen.cat/dungun) on trobareu Activitats que es renoven periòdicament, un menú de Xerrades pensades per a alumnes de secundària i batxillerat i enllaços relacionats amb les propostes del punt d’informació. El punt d'informació consta de tres parts fonamentals:
  • Plafons fixos
  • Un audiovisual
  • Jocs interactius
Si voleu tenir el dungun al vostre centre, l’heu de demanar al Ciemen (tel. 93 444 38 00, correu electrònic exposicions@ciemen.cat).

Hem manllevat als mapuitxe la paraula dungun per anomenar aquest punt d’informació que us vol parlar de les llengües del món. Els mapuixe ens fan arribar la seva salutació: des de tots els confins de la terra s’aixeca la veu de l’home per comunicar-se. Tots els pobles, totes les cultures, s’expressen amb la seva llengua per compartir les vivències, els anhels, els descobriments i els més profunds pensaments. dungun és la veu d’un d’aquests confins, des del con sud d’Amèrica els mapuixe ens ensenyen que aquesta paraula vol dir ’llengua, idioma’; ells l’anomenen el seu mapudungun, ’llengua de la terra’, perquè a ells, la gent de la terra, els mapuixe, la terra que els va donar la vida també els va donar l’enteniment i la comunicació.

La Universitat de Barcelona utilitza aquesta paraula per anomenar aquest projecte que és el dungun de tots, perquè a tots ens pertany el do de la paraula i el dret a usar-la en el nostre propi idioma; per això et convidem a participar en aquest projecte tan canviant com la diversitat del nostre país i al qual esperem que aportis els teus coneixements.

Dungun és una exposició oberta a les aportacions de tothom. Si parles una llengua que encara no figura en el nostre inventari, si empres algun mot que encara no figura en el diccionari, si coneixes o participes en alguna experiència que faci possible la convivència en la diversitat, o si tens qualsevol coneixement sobre les llengües que es parlen a Catalunya que vulguis compartir, envia’ns un correu a l’adreça exposicions@ciemen.cat. I si creus que no pots aportar res de nou, et proposem un viatge pel paisatge lingüístic del nostre país. Comprovaràs fins a quin punt necessitem la diversitat i el paper fonamental que cadascun de nosaltres juga en la seva preservació...

http://www.ciemen.cat/dungun/benvin.html

adroca

Developer