..... Inici | Ràdio | Recerca

Dos experts en Patrimoni ofereixen assistència tècnica a les províncies del nord argentí

by 7:55 0 comentaris
Mapa Nord Argentina
Els experts Maria Mercè Costa i Antoni Caballé, del Departament de Cultura del Govern de la Generalitat de Catalunya, recorreran les cinc províncies del nord de l’Argentina per oferir seminaris a experts, conferències obertes al públic general i realitzar visites de treball de camp. Així, aquesta missió d’assistència tècnica, a banda de les trobades de treball, tindrà també una part pública en què ambdós experts parlaran sobre el model català.
El viatge començarà a la província de Salta, on Costa i Caballé han estat convidats a analitzar les potencialitats del Pla Regulador Àrea Centre de Salta. Actualment, el centre de la ciutat ha estat declarat bé d’interès arquitectònic i urbanístic. També dirigiran taules de treball sobre quatre temàtiques: protecció i rehabilitació, la inserció de l’arquitectura contemporània en un medi amb valor històric i social, els programes de difusió i promoció del patrimoni, i la catalogació de béns patrimonials.
A la província de Tucumán, els experts donaran a conèixer els aspectes generals per a la gestió del patrimoni arqueològic i arquitectònic, així com les experiències a Catalunya. Les autoritats locals els acompanyaran en una visita i treball de camp al Museu Obispo Colombres, indret històric restaurat, on duran a terme excavacions arqueològiques.
El valor de l’ús turístic del patrimoni cultural; la recuperació del patrimoni a través de la cultura; la preservació, la identitat cultural i la memòria col·lectiva; les tècniques científiques, i la gestió cultural són alguns dels principals temes d’interès per a la província de Formosa, on, a més, Costa i Caballé assistiran els equips tècnics locals a detectar quins materials i tecnologia requereixen per a la realització d’un arxiu sobre els elements històrics.
A Corrientes els experts es reuniran amb els funcionaris de l’Institut de Cultura per començar a elaborar un Pla Mestre per a la posada en valor del patrimoni arquitectònic de la província. Està prevista la visita d’una antiga reducció jesuítica amb importants vestigis arqueològics.
La missió tècnica finalitzarà a Misiones, una de les províncies que concentra major nombre de ruïnes jesuítiques.
Aquesta assistència tècnica, coorganitzada per la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Argentina i el Ministeri de Relacions Exteriors, Comerç Internacional i Culte de l’Argentina, s’emmarca dins el Pla de Treball signat entre Catalunya i l’Argentina. El Pla inclou diversos àmbits de cooperació d’interès per a l’Argentina, en els quals Catalunya pot oferir la seva expertesa i bones pràctiques, com són, a més de patrimoni, els sectors de medi ambient i d’administració pública. / Font

Maria Dantas

Developer