..... Inici | Ràdio | Recerca

Cinecuanon: Mostra de cinema equatorià de Catalunya

by 17:30 0 comentaris

¿Què és Cinecuanon?
El cinema, pel poder lúdic i narratiu de la imatge, és potser la millor manera de sensibilitzar i aconseguir un apropament a altres cultures i cosmovisions diverses. Considerant per un costat la potencialitat cultural del nombrós col·lectiu d’equatorians que viu a Espanya i que no ha tingut una justa representació mediàtica, i per l’altre, els avantatges artístics que ofereix Barcelona, el col·lectiu cultural La quinta pata uneix esforços amb el Consolat de l’Equador en aquesta ciutat per presentar a la capital catalana Cinecuanon, III Mostra de cinema equatorià a Barcelona.
Aquesta tercera mostra s’ha volgut centrar en els subjectes migrants com a creadors de diàlegs que modifiquen territoris, cultures i persones i que produeixen una trobada entre locals i estrangers en un món complex i global. En aquest sentit, Cinecuanon planteja un viatge de la mirada, on la càmera reinventa nacionalitats i transcultura espais. Aquesta tercera edició planteja dues seccions noves: Com ens veuen i Com veiem, les quals busquen observar les diferents històries que es generen des de la mirada estrangera a l’Equador i des de la mirada equatoriana a l’estranger.
La mostra busca difondre la producció audiovisual de l’Equador, dialogar, conèixer i reflexionar a partir del cinema i que sigui aquesta l’eina que desmitifiqui els col·lectius llatinoamericans i que acabi amb el paradigma de l’estereotip entorn al subjecte estranger. Cal comentar que bona part del material exhibit a Cinecuanon ha trobat en aquesta mostra la seva estrena oficial a Espanya, fet pel qual Catalunya s’ha convertit d’aquesta manera en un lloc germinal pel cine equatorià a Europa. Amb aquesta tercera edició el col·lectiu La quinta pata i el Consolat de l’Equador a Barcelona busquen novament convidar a aquest diàleg a partir de la idea de com es pot imaginar i crear a l’Equador des del territori equatorià, però també des de fora. Font

Mostra:
Documentals
Ficcions
Actes
Ressenyes
Horaris
Mapes

Maria Dantas

Developer