..... Inici | Ràdio | Recerca

Les creacions escèniques africanes passen per Barcelona

by 14:12 0 comentaris
Professionals de les arts escèniques més contemporànies de l'Àfrica i de l'Estat es troben a Barcelona per compartir experiències i possibles col·laboracions.
  
Àfrica i Barcelona amplien les seves xarxes d'intercanvi en matèria d'arts escèniques amb la segona edició de la Trobada Coreogràfica Àfrica-Espanya, la primera que tindrà lloc a la Ciutat Comtal en col·laboració amb el Mercat de les Flors

A part d'intercanviar coneixements, del 8 a l'11 d'octubre els artistes, coreògrafs i ballarins d'ambdós continents es proposen generar complicitats i col·laboracions per obrir la ment a altres formes culturals d'entendre l'art contemporani. 

Amb aquesta finalitat, una de les iniciatives que pretén apropar les dues formes de treballar és la que es durà a terme a la fàbrica de creació El Graner aquest diumenge, la Migdiada Musical. En aquesta, tant artistes locals com africans improvisaran amb diversos instruments mentre el públic s'asseu còmodament en coixins o gandules a terra. 

Artistes consolidats i emergents
A part de les taules de treball i xerrades, els espectacles d'artistes africans de renom seran un dels punts forts de la trobada. Un d'aquests serà Beautiful me de la companyia sud-africana Vuyani Dance Theatre en el qual el coreògraf Gregory Maqoma explora el seu entorn social, espiritual i físic a través del moviment.

En l'altre espectacle, Que corra el aire, de la Compañía Nómada Danza-Teatro, Roberto Torres incorpora formes de dansa africanes al seu llenguatge i col·labora amb ballarins de Mali, Burkina Faso i el Senegal.

El talent emergent també tindrà un lloc en aquesta trobada coreogràfica amb la presència del tunisià Wajdi Gagui i el congolès Jacques Bana Yanga. A més, assistiran a la trobada el ballarí moçambiquès Horacio Macuacua, que va passar de la dansa tradicional a la contemporània, i una de les primeres dones que ha exportat les danses africanes al món, Irene Tassémbedo.
 
II Trobada Coreogràfica Àfrica-Espanya: Dansa 'Beautiful me', a càrrec de 'Vuyani Dance Theatre'
Lloc: Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment
Data inici: 08/10/2011
Data fi: 09/10/2011
II Trobada Coreogràfica Àfrica - Espanya: Espectacle 'Migdiada Musical'
Lloc: Fàbrica de Creació Graner
Data: 09/10/2011
II Trobada Coreogràfica Àfrica - Espanya: Espectacle càpsula artística 'Àfrica jove. Laisse-moi parler''
Lloc: Fàbrica de Creació Graner
Data: 10/10/2011gif buit
II Trobada Coreogràfica Àfrica - Espanya: Projecció del film 'El cuaderno de barro', d'Isaki Lacuesta
Lloc: Fàbrica de Creació Graner
Data: 11/10/2011
gif buitII Trobada Coreogràfica Àfrica-Espanya: Dansa 'Que corra el aire', a càrrec de la 'Companyia Nómada Danza - Teatro'
Lloc: Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment
Data: 11/10/2011

gif buit
gif buit

adroca

Developer