..... Inici | Ràdio | Recerca

La Xarxa Barcelona Antirumors ja ha format 436 voluntaris

by 12:45 0 comentaris
La Xarxa Barcelona Antirumors ja ha format 436 voluntaris que entraran a formar part de l'equip d'agents antirumors per lluitar contra els estereotips, els tòpics i els rumors negatius i sense fonament que giren entorn de la població immigrada.
En total s'han realitzat 150 hores de formació a 18 grups diferents, amb perfils molt diversos: infermeres, professors d'institut, periodistes, gent gran, cooperants, dinamitzadors juvenils, aturats o estudiants.
En aquests cursos, els alumnes aprenen diverses estratègies per combatre els rumors més usuals entre la població, com que els immigrants copen els ajuts socials, no paguen impostos o abusen dels serveis sanitaris.
Una dels materials amb què compten és la Guia Pràctica de l'Agent Antirumor, que serveix com una eina de suport per entrenar les habilitats que afavoreixen la sensibilització a partir del diàleg.
Més material antirumor
La importància d'aquesta iniciativa és que pugui arribar al màxim de ciutadans. Més enllà del treball en xarxa amb més de 220 entitats i actors de la ciutat, l'Ajuntament ha editat diferents materials, com dos còmics i diferents vídeos penjats a la xarxa, i col·labora amb altres municipis interessats en posar en marxa iniciatives similars.
La Xarxa compta ja amb una pàgina web amb tots els documents i un canal propi de youtube. / Font

Itacat recomana el Manual per combatre rumors i estereotips sobre diversitat cultural a Barcelona.

Maria Dantas

Developer