..... Inici | Ràdio | Recerca

Els VIII Premis Francesc Candel

by 4:32 0 comentaris

És una iniciativa de la Fundació Lluís Carulla amb el suport del Departament de Benestar Social i Família 

El director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, i la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla, van lliurar al Pati Llimona de Barcelona els VIII Premis Francesc Candel, destinats a guardonar les bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant.

Enguany els premiats han estat l'Ajuntament de Tàrrega, per la campanya i l'exposició Desmuntant rumors; el Centre de Normalització Lingüística d'Osona, a Vic, per l'espectacle Amb veu nova, les velles paraules; l'Institut de Roquetes, pel Projecte Arrels; SOS Racisme Catalunya, a Barcelona, per la iniciativa Laboratori Antiracista i l'Associació de Veïns de Rocafonda, a Mataró, per l'experiència Totes Plegades. Vegeu el veredicte adjunt per a més detalls.

Per Xavier Bosch aquests guardons “demostren la vitalitat i la força del nostre teixit cívic, així com l’empenta de les administracions locals” a l’hora de garantir una bona convivència i la cohesió social. També va destacar com cada vegada més “els projectes s’orienten cap a l’apropament entre la societat autòctona i la població d’origen estranger, en reforçar l’intercanvi i el coneixement mutu com a via més efectiva per fer front al desconeixement, a la distància i a la por”.

Els premis Francesc Candel són una iniciativa de la Fundació Lluís Carulla amb el suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Distingeixen entitats i institucions que promoguin i estimulin la integració a la societat catalana de les persones estrangeres immigrades a Catalunya i que afavoreixin el civisme, la convivència, el reconeixement del país, la sensibilització sobre la cultura de la immigració, el contacte entre catalans i immigrants, i una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació.
pdf Veredicte dels VIII Premis Francesc Candel

adroca

Developer