..... Inici | Ràdio | Recerca

11 de setembre: Festa per la Llibertat

by 20:16 0 comentaris
Òmnium Cultural organitza, com cada any amb motiu de la Diada Nacional, activitats festives, reivindicatives i populars arreu de Catalunya. Entre aquestes, destaca la festa més multitudinària organitzada per la societat civil catalana, la Festa per la Llibertat al passeig Lluís Companys de Barcelona (Arc de Triomf).

Els visitants trobaran activitats al llarg de tot el dia: des dels tallers infantils del matí (10.30 h) fins al concerts de la tarda (19.00 h), passant pel dinar popular i la música d’Oriol Canals (14.00 h). Cada any són milers les persones que es concentren en aquest espai festiu i reivindicatiu. L’any 2010 van ser més de 50.000 les persones que van passar-hi al llarg de tot el dia.

Al vespre, el concert de la Festa per la Llibertat és la cita obligada de milers de persones, sobretot joves, que posen punt final a la jornada. Aquest 2011 el cartell l’encapçala la música d'Obrint Pas, La Troba Kung-Fú, i Quart Primera. El concert s’iniciarà a les 19.00 h i clourà la jornada passada la mitjanit.

Al mateix espai on es porta a terme la Festa per la Llibertat, els visitants podran passejar al llarg del matí per la Mostra d’Entitats dels Països Catalans organitzada per Gent de la Terra. Les persones que vulguin fer-ho també podran concentrar-se davant del monument a Rafael Casanova per fer-hi l’ofrena floral. Òmnium Cultural farà lliurament d'aquesta tradicional ofrena juntament amb la resta d’integrants de la Federació Llull (Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear).

Els actes de la Festa per la Llibertat són oberts a tothom. Vegeu-ne aquí el programa complet:

9.00 h -20.00 h TOT EL DIA - ESPAI D’ÒMNIUM (al centre del passeig Lluís Companys) Envelat d’Òmnium Cultural: un espai de trobada per al socis i sòcies i també un punt d'informació, activitats i venda de material. Enguany, amb activitats especials amb motiu dels 50 anys d’Òmnium.

9.00 h - OFRENA FLORAL AL MONUMENT A RAFAEL CASANOVA
Convidem tots els socis i sòcies d'Òmnium Cultural a sumar-se a l'acte. Ben aviat informarem del lloc i hora de trobada prop del monument. L'ofrena floral serà a càrrec de la Federació Llull (presidents i representants d'Òmnium Cultural, ACPV i OCB).

A partir de les 10.30 h – TALLERS INFANTILS (passeig Lluís Companys)
10.30 h -13.45 h Tallers de cultura popular amb colles castelleres, de diables i de bastoners. Joc de les Tres

Bessones per als més petits.
12.30 h - 13.45 h Animació infantil a càrrec d’Oriol Canals

14.00 h - DINAR POPULAR (passeig Lluís Companys)
Dinar per a 750 persones, amb l'actuació musical d'Oriol Foll i La Paperina a l’hora del cafè.
Els tiquets es poden comprar amb antelació a la seu nacional d’Òmnium Cultural o bé dissabte 11 de setembre al matí a l’envelat d’Òmnium.
Preu: 7 € (socis) / 14 € (no socis). El descompte s’aplica a tots els socis de la Federació Llull (Òmnium, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear)

19.00h – CONCERT (passeig Lluís Companys)
Amb les actuacions de QUART PRIMERA, LA TROBA KUNG-FÚ i OBRINT PAS. Presenta: Toni Albà
DURANT TOT EL DIA - MOSTRA D’ENTITATS DELS PAÏSOS CATALANS (al voltant de l’Arc de Triomf i part alta del passeig Lluís Companys). Organitzada per Gent de la Terra (www.gentdelaterra.org)

adroca

Developer