..... Inici | Ràdio | Recerca

ZARA i els Drets Humans al Brasil

by 19:16 0 comentaris
El Ministeri de Treball de Brasil expedientarà INDITEX per les condicions d’esclavatge en què es trobaven les persones treballadores de diversos tallers tèxtils fabricants de roba de Zara.

Segons declaracions del govern de Brasil, almenys en 35 tallers subcontractats per la marca espanyola s’haurien detectat irregularitats en les condicions laborals dels treballadors. Un informe de l’ONG Reporter Brasil va desvelar la notícia.

Per a Giuliana Cassiano Orlandi, auditor fiscal que va participar en totes les etapes de supervisió, aquest cas serveix per il·lustrar la proximitat de l'esclavitud a la gent comuna: "Fins i tot, un producte de qualitat comprat al centre comercial, pot haver estat fet per treballadors que són víctimes del treball esclau."

Per la seva banda, Inditex afirma que es tracta d’una “situació excepcional” i responsabilitza el seu proveïdor AHA d’haver subcontractat de forma no autoritzada la fabricació de roba de Zara.

Segons la marca, l’actuació del proveïdor vulnera el seu Codi de Conducta per a Fabricants i Tallers Externs, que AHA havia assumit contractualment.

El grup Inditex manifesta que té tolerància zero amb aquest tipus de conductes i exigeix al proveïdor regularitzar la situació.

adroca

Developer