..... Inici | Ràdio | Recerca

Visca Mèxic!

by 12:35 0 comentaris

Ranxeres en català, una fira d'artesania, degustacions... De l'1 al 23 de setembre Barcelona celebra amb moltes activitats les festes de la independència de Mèxic.

Des de teatre i cinema fins a gastronomia, música i exposicions. Aquestes són les propostes que us ofereix la Festa de Mèxic a Barcelona, amb més d'una trentena d'activitats que se celebraran de l'1 al 23 de setembre.
Entre elles destaca la Cerimònia Oficial del "Grito" d'Independència, el 15 de setembre al buc-escola mexicà Cuauhtémoc, ancorat a la plaça de l'Odissea del Maremàgnum. Aquesta cerimònia recrea les paraules que la nit del 15 de setembre de 1810 va dir el pare Miguel Hidalgo als seus fidels, un moment que els mexicans consideren l'inici de la Guerra de la Independència del seu país contra Espanya, després de 300 anys de ser-ne colònia. 

També podeu optar per fer un tomb per la fira mexicana de gastronomia, artesania i espectacles de la plaça de la Mercè, on el 15 de setembre, durant tot el dia i part de la nit, s'hi faran activitats de tota mena, degustacions, una cercavila, tallers i espectacles de música i dansa. 

Si us agrada el menjar mexicà podeu apuntar-vos al tastet de "mezcales" i a la degustació especial que s'oferirà gratuïtament (cal inscriure-s'hi prèviament) al restaurant La Coronela la nit del 14 de setembre. 

Ranxeres en català 
 
En l'apartat musical, destaca el concert de ranxeres traduïdes al català, que tindrà lloc al Casinet d'Hostafrancs, així com l'actuació del grup Mariachi Semblanza, a la plaça de la Mercè. Si preferiu ballar, podreu fer-ho a la mateixa plaça si us quedeu a veure la demostració de ballet folklòric d'Atizapán, de Zaragoza. 

Una altra opció és assistir a les projeccions de films en homenatge a Cantinflas a Amics de la Unesco, veure els documentals mexicans de la Casa Amèrica, escollir alguns dels films del cicle de cinema mexicà contemporani que s'organitza al Centre Cívic Cotxeres de Sants o escoltar les conferències sobre biodiversitat mexicana al Museu Etnològic de Barcelona

Com veieu, podeu viatjar a Mèxic sense moure-us de Barcelona!
  

adroca

Developer