..... Inici | Ràdio | Recerca

Un argentí reivindica la música tradicional catalana

by 15:40 0 comentaris
Sergi Dantí, cantautor i recopilador de cançons tradicionals catalanes, apreses a l'exili argentí quan era un nen,  ofereix un recull que va passar de pares a fills a la seva família. Amb un espectacle  que es presenta cada dijous, divendres i dissabte d'agost al Teatre de la Riereta de Barcelona (al Raval ), Dantí vol donar a conèixer el folklore català, especialment als  turistes, bona part dels quals creuen que el Flamenc és la nostra música.

Les cançons que cantaven els nostres avis, això sí, amb un peculiar accent argentí, són recollides per Sergi Dantí en aquest espectacle. Cançons que va memoritzar de ben petit i que ara vol compartir amb un públic heterogeni, català, espanyol i estranger, "perquè els estrangers aprecien molt aquesta música i no tenen els nostres prejudicis", diu aquest trobador modern, que assegura que quan va arribar a Catalunya, a principi dels 80, "semblava que els catalans s'avergonyien de cantar aquest llegat musical, convençuts que la música del país era trista".

Dantí, nét de rellevants catalans exiliats com ho van ser Ramon Turró i Emili Mira, és un artista complet. Cantautor, trobador, humorista, i sobretot, un home sense complexos, capaç d'emocionar i fer riure al seu públic, com s'ha demostrat en anteriors espectacles i com es pot veure aquest mes d'agost al teatre de La Riereta. /Font

redacció

Developer