..... Inici | Ràdio | Recerca

Jornada artística i cultural pels pobles indígenes de Colòmbia

by 16:19 0 comentaris

17 de setembre des de les 17:00
Farinera del Clot

Gràcies al suport del Centre Cultural La Farinera del Clot, l'Observatori pels drets i la supervivència dels pobles indígenes de Colòmbia, el Col·lectiu Maloka, La Plataforma Cultural un cant a la Vida i altres organitzacions culturals realitzaran aquest 17 de setembre LA JORNADA ARTÍSTICA I CULTURAL PELS POBLES INDÍGENES DE COLÒMBIA UN CANT A la VIDA. 

Igual que en la resta d'Amèrica Llatina, a Colòmbia existeixen  pobles indígenes que consideren a la Terra com la Mare Terra. Han estat els guardians de selves, boscos i muntanyes i des de sempre han cuidat i preservat la biodiversitat. Des de la colonització han lliurat llargues i dures lluites per la seva autonomia i autogovern, i han resistit a la violència amb mobilitzacions massives i que els ha costat la vida.

Per aquesta raó els pobles indígenes es troben en un greu risc d'extinció física i cultural i estan sotmesos a la violació permanent dels seus drets humans: són expulsats dels seus territoris on les indústries multinacionals del petroli i la mineria volen extreure els seus recursos naturals, i l'Estat colombià no els defensa ni els protegeix, sinó que els reprimeix. 

Per això, la defensa d'aquests pobles indígenes i de les seves cultures és una causa de tota la humanitat i mereix tot el nostre suport i solidaritat i el proper 17 de setembre 'El Centre Cultural La Farinera del Clot' dur a terme un esdeveniment ple de música, dansa,  poesia, teatre, vídeos, fotografies, i tallers artístics per a nenes i nens que giraran en entorn del tema de la reivindicació dels indígenes.

L'objectiu es què els assistents puguin conèixer i relacionar-se a través de l'art amb un lluita que porta implícita les cosmovisions i els coneixements ancestrals que aquests pobles aporten i que es perfilen com una de les alternatives per enfrontar les crisis que viu la humanitat. Les seves lluites ens donen un exemple de valor i de coratge per transformar el món i es necessari que els coneixem.


¡¡¡ US ESPEREM !!!


redacció

Developer