..... Inici | Ràdio | Recerca

Grècia fortifica la seua frontera amb Turquia contra la immigració

by 3:18 0 comentaris
Grècia està construint un gran fossat defensiu a la frontera amb Turquia amb el qual vol frenar el flux d'immigrants sense papers que volen entrar a la UE. El diari To Vima publicava en la seva edició d'ahir un extens reportatge sobre la construcció d'una trinxera anticarros de 120 quilòmetres de llarg, 30 metres d'ample i set de fondària, que pretén fer de la regió d'Evros una zona essencial en la defensa del país.

Segons el reportatge, ja està acabat el primer tram del fossat, de 14,5 quilòmetres de llargada, i s'estan preparant els treballs per a dos sectors més d'11 i 13,5 quilòmetres respectivament.

El fossat, construït per les forces armades, forma part del sistema de tancament de la frontera greco-turca a la immigració.

El 2010, el 90% dels immigrants que van entrar sense papers a l'Espai Schengen ho van fer a través d'aquest pas fronterer, raó per la qual el govern grec va amenaçar de construir un mur “antiimmigrants” el gener passat i es va desplegar a la zona una missió de patrulla de l'agència europea de fronteres, Frontex.

La construcció del fossat ha estat criticada per organitzacions de defensa dels drets dels immigrants i per experts en la matèria, que consideren que aquesta obra és només una solució parcial, ja que el trànsit d'immigrants pot continuar a través del riu Evros. Des del punt de vista militar, l'obra augmenta la capacitat de defensar la frontera davant un hipotètic atac turc i permetria rebaixar les forces militars a la zona. /font

adroca

Developer