..... Inici | Ràdio | Recerca

Detinguts per explotar a immigrants a Barcelona

by 15:51 0 comentaris
La Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut a vuit pakistanesos que presumptament estaven explotant a una dotzena de treballadors en restaurants i locutoris de Barcelona aprofitant-se que estaven en situació irregular i que no parlaven castellà ni català.
 
Segons han informat aquest dimecres tots dos cossos policials, els arrestats sotmetien a condicions de treball "indignants" als empleats, de nacionalitat pakistanesa, índia i nepalesa, sense fer-los contracte ni cotització.

La policia, al costat del servei d'Inspecció de Treball de Catalunya, portaven des de març investigant i finalment van registrar vuit restaurants i dos locutoris en els districtes de Sant Martí, Sants-Montjuïc, Les Corts i Eixample.

Alguns dels locals mancaven de llicència d'activitat i uns altres tenien una llicència però regentaven un altre tipus de negoci, arribant en un cas a obrir un supermercat quan solament es disposava de la llicència de dipòsit de llibres, i a més, en alguns d'aquests es van trobar productes alimenticis caducats.

Als detinguts els atribueixen delictes contra els drets dels treballadors, usurpació d'estat civil i estafa, a més de que els van aixecar actes per les infraccions administratives.

Als 12 treballadors explotats se'ls va obrir un expedient sancionador en relació a la Llei d'Estrangeria.

En l'operació, han intervingut policies del Grup segon de la Ucrif, de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Documentació, en col·laboració amb agents de la Guàrdia Urbana i funcionaris del Servei d'Inspecció de Treball.

adroca

Developer