..... Inici | Ràdio | Recerca

Dansalona fa ballar Barcelona de nou

by 23:26 0 comentaris
Dansalona tornarà a fer ballar Barcelona aquest estiu. Per segon any consecutiu, el festival aixeca el teló amb les festes de Gràcia per apropar la dansa als barcelonins i mostrar el talent dels creadors catalans d'aquest art en moviment, amb una programació dinàmica i oberta a tots els públics a diferents teatres i espais de la ciutat.

Contemporània, flamenc, folklòrica o infantil. Amb totes les seves formes i amb els espectacles més transgressors i innovadors, Dansalona torna a fer ballar Barcelona aquest estiu.

Des de les festes de Gràcia i fins a La Mercè, bona part dels teatres de la ciutat han decidit no tancar per vacances i apropar la dansa als barcelonins amb una programació oberta a tots els públic que busca exhibir el talent dels creadors catalans d'aquest art en moviment. 

El festival torna desprès de l'èxit de la primera edició, amb 37 dies de dansa i prop de 27.000 espectadors, que van desfilar pels diferents escenaris participants. 

En aquesta ocasió, l'objectiu dels organitzadors és consolidar un festival amb identitat pròpia, referent a Catalunya i a tot l'Estat amb la implicació del teatre públic i de la iniciativa privada. 

Per començar, 'Minimón'
 
El punt de partida serà el proper 18 d'agost a La Caldera, amb l'espectacle Minimón, una proposta familiar de la companyia Nats Nus Dansa que juga amb les coses que s'amaguen en les habitacions dels nens.

Al llarg d'aquest dos mesos hi haurà espai per a la dansa expressionista de The Vinegar Dances, a l'Almeria Teatre; la interacció de la dansa amb el públic a Tots els grans tenen problemes de pell de l'Antic Teatre; o el flamenc lligat a la història de Somorrostro, al Teatre Condal

Amb la única companyia d'un piano, Joana Rañé interpretarà la soledat a través del moviment a Sola, a la Sala Beckett; i la companyia irlandesa Croi Glan portarà al SAT! This is, un espectacle creatiu i fet a la mida dels seus cinc ballarins. 

Històries ballades
 
El Ballet Nacional de Cuba posarà l'accent clàssic al certamen amb una representació d'El llac dels cignes al Teatre Tívoli, una història d'amor, encantaments i monstres sobre l'escenari. 

El Tantarantana Teatre oferirà diversos espectacles sempre amb la dansa com a protagonista i Mar Gómez Tornarà a La Villarroel amb Aquí amanece de noche, un espectacle ple d'humor. 

La guinda del pastís la posarà el Barcelona Balla a les festes de La Mercè, al Parc de la Ciutadella, on uns performes esborraran les fronteres entre el món real i la imaginació. 

On es crea la dansa
 
Per conèixer on neix la dansa i quina és la seva essència, Dansalona organitza quatre rutes pels pols culturals i teatrals de la ciutat: Gràcia, les Rambles, Meridiana i Paral·lel

Però no tot és dansa a Dansalona, ja que el Mercat de les Flors i el Teatre Lliure uniran el ball amb el cinema a la plaça Margarida Xirgu els divendres de setembre amb Hairspray, La alegre divorciada i Billu Barber.

adroca

Developer