..... Inici | Ràdio | Recerca

Tortosa, l´esplendor d´una ciutat al segle XVI

by 12:46 0 comentaris
La Festa del Renaixement torna Tortosa a l'esplendor del segle XVI, l'ambientació i les cerimònies de l'època fan reviure aquell temps.

Que la Festa del Renaixement de Tortosa sigui reconeguda internacionalment com una de les de recreació històrica més destacades no és debades. La qualitat acompanya la quantitat de propostes que durant el cap de setmana s'ofereixen a diversos espais del nucli antic i del barri de Remolins, amb 32 companyies, 61 espectacles, sis campaments, catorze tavernes, dos mercats d'època amb prop de 200 parades, i amb la participació d'un miler de voluntaris.

Entre els actes més destacats del programa hi ha l'espectacle produït per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, 'La Taverna d'Enrico' (vídeo), una producció catalano-francesa que celebra els 15 anys i que es pot veure avui divendres; o la participació, per primera vegada a la Festa, del grup francès Saboï, que representen una petita tribu nòmada, vestits amb pells de bèsties i tocant grans corns de bronze.

La festa recupera enguany el Mercat del Vall, entre el carrer del Vall i la plaça dels Dolors, i manté el segon Mercat d'Època que arriba fins al camp de la Torreta del barri de Remolins. A l'antic escorxador també es recupera un espectacle que fa cinc anys que no es feia, el 'Domus horribilis', i el pati interior de l'Escola Oficial d'Idiomes acollirà una mostra d'oficis de l'Associació d'artesans de les Terres de l'Ebre. I tot això enmig d'una ambientació de la vida quotidiana de l'època amb mostres d'oficis i arts, i amb celebracions de cerimònies i rituals.

Diumenge la festa acabarà amb una gran desfilada, que comptarà amb la participació de prop de 2.000 persones vestides d'època, i l'acte de tancament de portes. No hi haurà, però, la tronada que acompanya el comiat de les celebracions: és l'element que s'ha sacrificat pels ajustos pressupostaris en aquesta festa declarada d'Interès Turístic de Catalunya.

    adroca

    Developer