..... Inici | Ràdio | Recerca

La Cinémathèque de Tànger s'instal·la a la Virreina

by 2:26 0 comentaris
El centre cultural cinematogràfic més destacat del nord d'Àfrica arriba a la Virreina per mostrar les seves imatges.

Cinémathèque de Tànger, el centre cultural cinematogràfic més destacat del nord d'Àfrica, s'instal·la a la Virreina Centre de la Imatge de Barcelona per mostrar els seus potencials i donar a conèixer algunes de les imatges que ha recuperat.

Fins al mes de desembre a la Virreina se celebraran diferents activitats relacionades amb aquesta institució, que ocupa l'antic cinema Rif, una sala històrica de la ciutat, juntament amb el Vox, el Lux, el Capitol o l'Alcázar, construït el 1938.

La corona negra, de Luis Saslavsky, una pel·lícula de l'any 1951, amb guió de Jean Cocteau, obre el cicle dijous 21 de juliol, que prosseguirà divendres 22 de juliol amb Tots vosaltres sou capitans, d'Oliver Laxe.

També es podran veure altres filmacions com Vues du Grand Socco et du Petit Socco, de Gabriel Veyre, i Un Américain à Tanger, de Mohammad Ulad, en què l'escriptor nord-americà Paul Bowles reflexiona sobre la seva vida al Marroc, el seu país adoptiu durant més de cinquanta anys.

A més, hi haurà un programa cinematogràfic destinat al públic infantil.

Val del Omar i Iñaki Garmendia
 
D'altra banda, la Virreina també presenta les exposicions "Desbordamiento de Val del Omar" i "Iñaki Garmendia".

José Val del Omar (1904-1982) ens va mostrar des de les pràctiques productivistes d'educació a través del cinema fins al cinema més experimental. El treball de Garmendia, per la seva banda, se centra en els vincles entre el vídeo i les formes musicals i d'oci associades a subcultures de joves.

A més, el programa de la Virreina es completa amb el projecte de Red Caballo sobre centres d'educació no obligatòria, per encàrrec de l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, una ficció de Claudio Zulián en col·laboració amb joves del Carmel i un projecte de Sitesize de recuperació de la tradició de la pedagogia llibertària.

Dades de l'equipament:
»  La Virreina Centre de la Imatge
C/ la Rambla, 99 | Ciutat Vella
Telèfon: 933161000

Més informació:

Fitxers relacionats:

adroca

Developer