..... Inici | Ràdio | Recerca

Entitats: La lliga dels Drets dels Pobles

by 3:22 0 comentaris
La lliga dels Drets dels Pobles és una entitat de Sabadell amb més de 30 anys d’experiència, una organització no governamental per al desenvolupament (associació) que té com a objectius el reconeixement dels drets dels pobles, el foment de la cultura de la pau i la transformació social.

Des de l'any 1977 les activitats i temàtiques que hem realitzat han estat nombroses. Concretament, sobre els pobles indígenes, l'any 1992 es va iniciar la realització anual de les Jornades sobre els Pobles Indígenes a Sabadell, amb un gran èxit de públic.

Aquestes Jornades s'han completat amb la producció d'exposicions, la redacció d'articles, la presència en mitjans de comunicació, l'edició de publicacions i recursos didàctics, etc. Fa ja, doncs, 20 anys que l'entitat té com un dels eixos prioritaris de treball explicar i denunciar la situació dels pobles indígenes al món. Durant aquest temps s'ha procurat treballar en xarxa amb altres organitzacions catalanes que també treballen sobre aquesta temàtica.

INFORMACIÓ DE CONTACTE:
Direcció web: http://www.dretsdelspobles.org
Correu electrònic: info@dretsdelspobles.org
Adreça postal: Ca l'Estruch - Sant Isidre 140, 08208 Sabadell
Telèfon: 93 723 71 02
Vídeo de presentació de la Lliga dels Drets dels Pobles: http://www.youtube.com/watch?v=4pYXQnzrV6Q
 

MISSIÓ
La Lliga dels Drets dels Pobles, nascuda l’any 1977, té per finalitat l’estudi, la difusió i la denúncia de la problemàtica dels pobles situats a l’àrea caracteritzada pel subdesenvolupament, i de la població immigrant procedent d’aquests; així com el foment dels drets humans i dels pobles, i de la cultura de la pau. Actua mitjançant la denúncia, la sensibilització i la recerca. La força del voluntariat és la seva base. Treballa en xarxa amb altres entitats. Es sustenta principalment amb les aportacions dels socis.

OBJECTIUS 
Treballa per la sensibilització de l’opinió pública envers aquesta problemàtica, la formació de persones interessades en el tema i la seva divulgació, contribuint així a la construcció d’un nou ordre fonamentat sobre el respecte mutu i la solidaritat. Fomenta la formació política bàsica com a contribució a la regeneració permanent de la democràcia.Participa en l’establiment de projectes de cooperació al desenvolupament que fomentin els lligams entre els pobles.

ACTIVITATS
- Campanya Txetxènia, trenquem el silenci (www.txetxenia.org); Campanya Àfrica: mirada blanca, mirada negra; Observatori de la Immigració a Sabadell (www.lligadelsdretsdelspobles.org/ois). - Curs, cicles de conferències sobre diverses temàtiques: Dones a la Mediterrània, Desigualtats educatives a Catalunya, Ciutadania i societats milticulturals, Chiapas, l’Iraq, els drets dels pobles i el dret a l’Autodeterminació, etc. 
Activitats de sensibilització a centres educatius: Contes del món, Apropem-nos als pobles del Magrib, activitats de sensibilització sobre Colòmbia, etc. - Presentació de llibres i documentals: - Catalunya Negra, Collites amargues, Maquiladoras, Rússia, l’altra potència europea, etc.- Projectes de cooperació a Kosova, Matagalpa (Nicaragua), Comunitats indígenes Chayahuites de Yurimaguas (Perú), i Bouaké (Costa d’Ivori) - Participació en dos consorcis format per Fundació Akwaba, Farmacèutics Mundi i Lliga dels Drets dels Pobles; i Sant Quirze Solidari i Lliga dels Drets dels Pobles

adroca

Developer