..... Inici | Ràdio | Recerca

El 3r Premi Internacional Unescocat reconeix la tasca de diplomàcia pública del PEN Català

by 2:53 0 comentaris
Es premia l’associació d’escriptors Centre Català del PEN Club per la seva contribució a la defensa del dret a la llibertat d’expressió i dels drets lingüístics i pel seu compromís amb el diàleg entre les cultures i la projecció internacional de la identitat catalana.

El Centre UNESCO de Catalunya atorga anualment el Premi Internacional Unescocat a persones o entitats d’arrels catalanes en reconeixement de la seva decisiva contribució a la promoció dels valors i eixos de treball de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència, la Cultura i la Comunicació (UNESCO), que el mateix Centre UNESCO de Catalunya vehicula a l’àmbit cultural català des de l’any 1984.

Enguany, el jurat del Premi Internacional Unescocat ha decidit atorgar el guardó al PEN Català, una associació d’escriptors, actualment presidida per Carme Arenas, que des de la seva fundació, l’any 1922, ha servit de plataforma per a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores de Catalunya. D’acord amb els objectius del PEN Internacional, el PEN Català aspira a representar un espai de diàleg entre llengües i cultures on la llengua i la literatura catalanes aconsegueixin una presència significativa i a esdevenir l’associació d’escriptors de referència en la defensa del dret a la llibertat d’expressió, el mutu coneixement entre cultures i la defensa dels drets lingüístics i de la pau. És en aquest sentit que el PEN Català es fa càrrec del Comitè de Traducció i Drets Lingüístics del PEN Internacional, coordinat per Josep Maria Terricabras en l’àmbit de drets lingüístics.

El jurat del Premi Internacional Unescocat està constituït per representants d’entitats catalanes dels àmbits de l’educació, la ciència, la cultura i la comunicació: l'Associació Catalana d’Universitats Públiques, el Consell Escolar de Catalunya, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, l'Institut d’Estudis Catalans, la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya, l'Institut Ramon Llull, Òmnium Cultural, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i Televisió de Catalunya.

Els guardonats de les edicions anteriors van ser el músic Jordi Savall i la soprano Montserrat Figueras (2009); i la Fundació del FCBarça (2010).

El premi, que consisteix en una peça artística dissenyada per un alumne de l'Escola Massana, es lliurarà al PEN Català coincidint amb el 27è aniversari del Centre UNESCO de Catalunya, el proper 12 de desembre.


Més informació sobre el Premi

adroca

Developer