..... Inici | Ràdio | Recerca

"Sumak Kawsay", el nou lema de la campanya de l'Agenda Llatinoamericana

by 15:08 0 comentaris
Sumak Kawsay, és un concepte molt ampli i força extès a Llatinoamèrica que ve del kichwa, una llengua indígena que es parla a l'Equador. Es podria traduir com a bon viure o bon conviure però aludeix, sobretot, a una manera de viure respectuosa amb els altres i amb la naturalesa, en la que el treball prioritari és el comunitari, per sobre de l'individual. Una manera de viure en la que tothom tingui accés a la salut i  l'educació. Sumak Kawsay és l'eix central de la nova campanya de l'Agenda Llatinoamericana.

La campanya de sensibilització de l'Agenda Llatinoamericana 2012 arrenca aquest dissabte amb una assemblea, oberta a tothom, en la que es debatrà sobre el contingut de la nova agenda. Com en anteriors edicions, la campanya per al 2012 presentarà nous materials: un vídeo del viatge de la campanya de l'anada i tornada del 2010, que mostra la feina que es fa tant a Catalunya com a Llatinoamèrica, el nou mapa de Peters (mes 1)(mes 2), amb dades actualitzades del PNUD, i el llibre antològic dels 20 anys de la campanya, ara en català.

L'assemblea inicial de la campanya serà aquest dissabte 18 de juny, de 10 a 14h., a l'Espai de Solidaritat (c. Mestre Francesc Civil, 3, baixos, de Girona).

adroca

Developer