..... Inici | Ràdio | Recerca

El Museu Europeu d'Art Modern

by 14:04 0 comentaris
El nou centre cultural exposa obres d'art contemporani figuratiu europeu.

El palau Gomis de Barcelona, un edifici renaixentista situat al barri del Born, acull el nou Museu Europeu d'Art Modern, una iniciativa privada engegada per la Fundació de les Arts i els Artistes i liderada per l'arquitecte José Manuel Infiesta. La finalitat del museu és la promoció i divulgació de l'art modern i contemporani, amb el suport a artistes d'art figuratiu, de totes les edats i nacionalitats.

La primera exposició permanent del Museu és “Art Contemporani Segle XXI”, amb unes 200 obres de pintura i 30 escultures d'artistes com Carlos Saura Riaza, Eloy Morales Ramiro, Enrique Collar, Crzegorz Gwiazda, Jorge Gallego, Juan Moreno Aguado i Teresa Guerrero.

Tan interessant com el contingut és l'edifici del museu, l'antiga mansió del mercader Francesc Gomis, després residència del general francès Lechi durant l'ocupació napoleònica. El palau Gomis va sobreviure a la degradació durant la Guerra Civil i va quedar amagat fins a ser recuperat, rehabilitat i convertit en centre d'art. El MEAM forma ja part del nucli de museus d'art del Born, juntament amb el Museo Picasso, el Museu Tèxtil, el Museu Barbier-Mueller i el futur Museu Subirachs. 

adroca

Developer