..... Inici | Ràdio | Recerca

Seminari Internacional Ciutadanes globals transformant fronteres: processos migratoris, drets, reivindicacions i perspectives

by 21:20 0 comentaris
Contribuir al debat, reflexió i anàlisi de l’impacte de la migració en la vida de les dones i de com s’estan activant accions participatives a nivell local, nacional i global, des de les seves pròpies capacitats i reivindicacions.
La ciutadania global de les dones i la mobilitat humana no només són reivindicacions polítiques sinó drets humans fonamentals que passen pel reconeixement de les capacitats i la millora de la condició i posició de les dones que viuen processos migratoris en els països de destinació i d'origen. Exigeix, a més, una coherència de polítiques a tot nivell, des de les polítiques de gestió dels fluxos migratoris, les polítiques de codesenvolupament i les d'inclusió social per a generar societats democràtiques, plurals i interculturals.
 
Objectiu
El Seminari busca contribuir al debat, reflexió i anàlisi de l'impacte de la migració en la vida de les dones i del com s'estan activant accions participatives en l’àmbit local i global des de les seves pròpies capacitats, agències i reivindicacions. Pretén així mateix generar un espai públic per a l'elaboració de propostes sobre com millorar les polítiques de codesenvolupament i migració des d'un enfocament de Gènere i Drets Humans.
Participaran representants d'organitzacions de dones immigrades de Catalunya, organitzacions impulsores del IV Fòrum Social Mundial de les Migracions realitzat a l’octubre de 2010, acadèmiques internacionals, així com organitzacions de l'àmbit espanyol i europeu que compartiran des de les seves pròpies reivindicacions i anàlisis les implicacions que tenen els mecanismes de regulació i les polítiques migratòries en la vida de les dones migrades i la seva configuració dintre de la partipació al codesenvolupament.

Programa
Descarrega el programa complet AQUÍ
Dimarts, 17 i 18 de maig del 2011
Casa del Mar de Barcelona, c/Albareda, 1, 08004 Barcelona.

redacció

Developer