..... Inici | Ràdio | Recerca

Manifest per a la cohesió social i la convivència

by 10:57 0 comentaris

El Consell d'Associacions de Barcelona s'ha adherit al Manifest per a la cohesió social i la convivència promogut per la Taula intercultural del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Aprofitem per convidar a la resta d'associacions de la ciutat a sumar-se a aquest manifest.

Aquest manifest és una CRIDA D'ALERTA al conjunt de la SOCIETAT pels resultats de l'enquesta elaborada pel Centre d'Estudis d'Opinió sobre el posicionament dels catalans i catalanes vers la immigració, sobretot en el context de crisi econòmica actual (on el col·lectiu immigrat n'ha sorgit especialment perjudicat).

És també una CRIDA ALS POLÍTICS per a la no instrumentalització del fet migratori (amb totes les conseqüències negatives que això comporta). Malgrat les polítiques aplicades, queda encara un llarg camí per recórrer, i en un moment de campanya electoral, les persones immigrades esdevenen, més que mai, víctimes expiatòries dels problemes econòmics i socials.

I és una CRIDA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ, per exercir un bon tractament de la diversitat cultural i així no contribuir a l'estigmatitzacióde la població immigrada i/o de certs col·lectius.

Aquest manifest és, doncs, una APOSTA per a la no simplificació de la complexa realitat social -simplificació que genera actituds hostils cap a les persones immigrades-, i per a la no generació de rumorsvers elles. Els estereotips, els prejudicis, i els rumors són enemics de la igualtat i l'acceptació de la diversitat. Són, per tant, enemics de la convivència. Aquest manifest és, doncs, una APOSTA per a la COHESIÓ SOCIAL I LA CONVIVÈNCIA.

Les migracions han tingut lloc al llarg de la històriade la humanitat. A Catalunya i en concret a la nostra ciutat, hem migrat a altres països i hem estat terra d'acollida, tant de ciutadania espanyola com d'arreu del món. De fet, les migracions han marcat bona part de la presència de la humanitat als territoris del planeta, i han transformat les societats.

Migrar és una qüestió de llibertat i de dignitat humana. Totes i cadascuna de les persones necessitem subsistir i tenim el dret de cercar una vida millor, independentment de qualsevol frontera política.

Des del teixit associatiu reconeixem i volem la plena igualtat de totes i cadascuna de les persones, siguin quins siguin els seus orígens, color de pell, nacionalitat, etc.; reconeixem, respectem i valorem molt positivament la diversitat social i cultural existent als nostres barris, a la nostra ciutat, al nostre país, per la gran oportunitat que representa a tots els nivells; i treballem per la convivència, per tal de construir una societat plural i a la vegada socialment cohesionada, una societat de tots/es i per a tots/es.

Per tots aquests motius, demanem al conjunt d'entitats de la ciutat de Barcelona l'adhesió a aquest manifest, a favor de la cohesió social i la convivència.

Taula intercultural del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Enllaços i documents relacionats:

Entitats adherides, pdf, 86.8Kb
Formulari Manifest

Més informació

redacció

Developer