..... Inici | Ràdio | Recerca

La directora general de la UNESCO, Irina Bokova, nomenada Ambaixadora de Castells

by 7:47 0 comentaris
La revista Castells ha celebrat aquest dissabte 30 d'abril, a Mataró, la cinquena Nit de Castells, un esdeveniment social que reuneix representants de les colles, institucions, empreses patrocinadores i mitjans de comunicació del món casteller, i marca l'inici de la temporada castellera.
En aquesta edició, s'ha volgut també commemorar que durant la 5a sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, que va tenir lloc a Nairobi (Kenya) el novembre del 2010, la UNESCO va incloure els castells en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. És per aquest motiu que la directora general de la UNESCO, Irina Bokova, com a màxima representant d'aquesta organització, va ser designada Ambaixadora Castellera. El director del Centre UNESCO de Catalunya, Miquel Àngel Essomba, ha recollit el premi en nom seu i ha declarat que "la cultura catalana eixampla així el seu genuí valor universal, de la millor manera que sap fer: exportant valors de solidaritat, esforç i cooperació":

Els Premis Castells també distingeixen una trajectòria castellera, una iniciativa social i un projecte de promoció del fet casteller.

Veure noticies

redacció

Developer