..... Inici | Ràdio | Recerca

El CAC demana als partits responsabilitat en el seu discurs sobre immigració

by 7:46 0 comentaris

Els reclama que no incitin a la creació de prejudicis xenòfobs.

EuropaPress.- La Taula per a la Diversitat del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha reclamat als partits responsabilitat en el seu discurs sobre immigració, per la seva condició de fonts d'informació i de generadors d'opinió pública, davant la proximitat de les eleccions municipals del 22 de maig.
En un comunicat, ha reclamat als polítics que no incitin "a la simplificació o a l'activació de prejudicis de naturalesa xenòfoba o discriminatòria" en abordar el fenomen de la immigració, apuntant els perills d'utilitzar aquesta qüestió amb finalitats electorals, com s'acusa al partit Plataforma per Catalunya, liderat per Josep Anglada o el PP de Badalona, liderat per Xavier García-Albiol.
Als mitjans de comunicació també els ha demanat un tractament responsable del discurs polític en immigració, "sense oblidar el deure de no ocultar la veritat i de servir el dret a la informació de tota la població".
En línia amb les 'Recomanacions del CAC sobre el tractament informatiu de la immigració', ha instat als mitjans a cuidar el llenguatge i les imatges utilitzades per il·lustrar les notícies, i a no sobredimensionar certs conflictes.
Així mateix, ha reclamat que evitin associar situacions de marginalitat i delinqüència amb determinats orígens i cultures sense contextualitzar ni analitzar les causes profundes, "especialment quan el discurs polític inciti a establir aquests vincles". /Font

redacció

Developer