..... Inici | Ràdio | Recerca

A votar, brasilers!

by 9:56 0 comentaris
La periodista Maria de Souza Badet fa una crida a tots els brasilers que viuen a Barcelona perquè participin en la jornada del 10 d'abril i exerceixin del seu dret al vot.

Crec que molts brasilers residents a Catalunya encara no son conscients de la Consulta sobre la independència de Catalunya que tindrà lloc el 10 d'abril a Barcelona. El meu objectiu amb aquest text, no en els mèrits de qui és a favor o en contra de la independència, ja que això dependrà de la vivència de cadascú. El que jo proposo a més de vuit mil brasilers que viuen a Barcelona, és participar en la consulta; és la primera vegada que els immigrants que viuen aquí estan convidats a exercir el seu dret de participació ciutadana.
La importància de participar en la votació serà la de sortir de la invisibilitat i enfortir el nostre interès de participar en les decisions de la ciutat. Crec que amb accions com aquesta, que contribueixen a la comunitat local i mostra al Govern que volem participar en la vida social i política del lloc on escollim viure, si temporarialmente o definitivament. En altres palaures, fem èmfasi que volem votar i decidir quina ciutat, Estat i país volem.
Els grups socials de diferents països s'estan mobilitzant per aquesta causa, en el cas de la comunitat brasilera, és un gran repte per a nosaltres ésser conscients de la importància de participar en el referèndum. Dic això, basada en les recents eleccions presidencials a Brasil, dels quals van votar només l'1,18% dels brasilers registrats a la jurisdicció del Consolat a Barcelona.
Amb base en l'anterior, proposo que cada persona que creu en la importància de sortir de l'anonimat i d'exigir el nostre dret a participar, puguin ajudar a informar a la gent la existència d'aquest acte democràtic, el vot, que permetre la participació de qualsevol persona major de 16 anys empadronada a la ciutat.

- Què es votarà? Quines preguntes se li demanarà?
"Està d'acord que la nació es convertirà en un Estat català independent de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea?". Resposta: SÍ, NO o BLANC.
- Data Referèndum: 10 d'abril (la votació anticipada permet el vot secret abans d'aquesta data).
- Els documents necessaris per votar: certificat de DNI o NIE o empadronament i la identificació d'aquells que són indocumentats (per exemple, passaport + empadronament).
- On votar: Als col.legis habilitats que es detallen al web Decideix Barcelona.


Maria de Souza Badet, periodista i doctoranda en Comunicació Audiovisual i Publicitat - Universitat Autònoma de Barcelona.

redacció

Developer