..... Inici | Ràdio | Recerca

Uns 400 estudiants estrangers simularan a Barcelona el funcionament de les Nacions Unides

by 23:33 0 comentaris
El Parlament acull la inauguració del Catalonia Model United Nations.
El Parlament ha acollit aquest vespre, 6 d'abril,  a la sala auditori la inauguració de la sisena edició del Catalonia Model United Nations (C'MUN), una simulació del funcionament de l'Assemblea General i els òrgans principals de les Nacions Unides per a universitaris de tot el món que organitza l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya i que se celebra fins dissabte a Barcelona.
En el discurs d'obertura, la presidenta, Núria de Gispert, ha recordat que Catalunya té una "clara vocació internacional i pels drets humans", ha remarcat la importància de valors com el diàleg i l'empatia tant en les relacions personals com en les internacionals i ha destacat que el C'MUN contribueix a "difondre una consciència global i a propagar valors universals". Així mateix, ha felicitat els organitzadors i els participants pels seus esforços i el seu compromís personal per a un "món amb valors, digne i habitable".
A l'acte també hi han han intervingut el director de la 'Tobacco free initiative' de l'Organització Mundial de la Salut, Armando Peruga; el director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manel Camós; el secretari general del C'MUN, Raül Jiménez; el president de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya, Eduard Sagarra; el comissionat de l'alcaldia de Barcelona de cooperació internacional, solidaritat i pau, Manel Vila, i diversos estudiants que durant el C'MUN simularan alguns càrrecs de les Nacions Unides, com les presidències del Consell de Seguretat, el Consell de Drets Humans, el Comitè Econòmic i Financer, l'Aliança de Civilitzacions, l'Organització Mundial de la Salut, la UNESCO i el Tribunal Internacional de Justícia.
També han assistit a l'acte la secretària segona, Montserrat Tura, diversos representants de la societat civil i prop de quatre-cents universitaris d'arreu del món.
Al començament s'ha fet un minut de silenci en record de les persones que han perdut la vida recentment al Congo, l'Afganistan i el Japó.
Aquesta sisena edició del C'MUN es farà al CosmoCaixa sota el lema 'Posa't al lloc dels altres. Fes que la teva veu arribi a les Nacions Unides'.

Foto: Parlament de Catalunya - L'acte d'inauguració del C'MUN a la sala auditori.

redacció

Developer