..... Inici | Ràdio | Recerca

Sant Jordi.- Catalunya se solidaritzarà amb Japó en un acte institucional davant de la Sagrada Família

by 12:01 0 comentaris
El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà un acte institucional de la diada de Sant Jordi per a solidaritazar-se amb les víctimes del terratrèmol del Japó davant de la façana del Naixement de la Sagrada Família, com a deferència per l'interès que el país japonès mostra per l'obra d'Antoni Gaudí.
La decisió arriba després que el Consell Executiu aprovés el 15 de març declarar aquest 23 d'abril Dia de la Solidaritat amb Japó com a mostra del suport de Catalunya, un vincle entre els dos territoris que ve de lluny.
Davant de la presència de l'ambaixador a l'Estat, Fumiaki Takahashi, l'acte tindrà diverses manifestacions artístiques que combinaran la cultura catalana i japonesa. Entre d'altres representacions, es podrà gaudir de dansa contemporània, cançons i balls populars com les caramelles, la lectura de poemes i la música clàssica.
El Dia de la Solidaritat coincideix amb el 25è aniversari de l'exportació de la diada de Sant Jordi al país japonès, de manera que la simbologia de la rosa i el llibre serà present durant tot l'acte.
Mas també acudirà a la celebració litúrgica del Dissabte Sant que oferirà el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, a la Reial Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
Després, i complint amb la tradició, es farà la benedicció de les parades de roses que una representació de les Entitats d'Iniciativa social instal·len al pati de carruatges del Palau.
A més de reunir-se amb els representants de les entitats i autoritats assistents a la celebració litúrgica, també rebrà, dies abans i després, els gremis relacionats amb la festivitat.
Així, aquest dimarts, es reunirà amb el Gremi de Pastissers de Barcelona i amb la Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Forners i, dimarts que ve, amb el Gremi de Llibreters.
Més informació

redacció

Developer