..... Inici | Ràdio | Recerca

L'exposició fotogràfica "La dona com a motor de desenvolupament a Amèrica Llatina"

by 15:15 0 comentaris
La mostra, organitzada per CODESPA amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre el paper de la dona en els països més desfavorits d'Amèrica Llatina, ja ha passat per ciutats com Sevilla, Madrid i Valladolid. En aquesta ocasió, es podrà visitar al World Trade Center Almeda Park a Cornellà (Barcelona), del 13 al 28 d'abril, gràcies a la col·laboració d'AXA de Todo Corazón.

Dels 1.200 milions de persones que estan sumides en la pobresa, aproximadament el 70% el constitueixen les dones. La condició de pobresa que viuen les dones i nenes a tot el món està relacionada amb una múltiple discriminació i amb la falta de reconeixement i d'exercici de la seva ciutadania. La discriminació que viuen les dones en els diferents àmbits -en l'economia, l'educació, la salut, en la participació política, en els aspectes legals, etc.- repercuteix en la seva autonomia, limita les seves opcions vitals i condiciona la seva situació sota la línia de la pobresa.

Amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre aquests problemes, Fundació CODESPA organitza aquesta exposició des d'una perspectiva positiva i esperançadora. L'exposició es podrà visitar als edificis 2, 6 i 8 del World Trade Center Almeda Park (Cornellà - Barcelona), del 13 al 28 d'abril, de dilluns a divendres de 8 a 20h.

Aquesta mostra s'emmarca dins un conveni desenvolupat per Fundació CODESPA i finançat per l'AECID. L'objectiu és promoure la integració econòmica de dones d'escassos recursos a l’Amèrica Llatina, mitjançant la inserció laboral, la creació de microempreses i la comercialització dels seus productes. CODESPA considera que no només la igualtat de gènere és una qüestió de drets humans i de justícia social, sinó que creu que la participació de la dona en el desenvolupament econòmic és clau per reduir la pobresa, aconseguir la democràcia, la pau i el desenvolupament sostenible.


L'exposició, dividida en tres sèries, mostra diferents mirades de la dona en els països més desfavorits de l'Amèrica Llatina. En la sèrie "La dona i el desenvolupament" es mostra la importància de la participació de la dona en el desenvolupament econòmic com a clau per reduir la pobresa, aconseguir la democràcia, la pau i el desenvolupament sostenible. A través de la sèrie "La dona i la família" es mostra el paper essencial que la dona exerceix dins la institució familiar. Finalment, amb la sèrie "La dona i el treball" es pretén sensibilitzar sobre la importància del treball com a activitat fonamental per al benestar de les persones, de manera que és un mecanisme clau mitjançant el qual les persones generen oportunitats, desenvolupen les seves capacitats i creen les seves pròpies solucions davant la pobresa.

adroca

Developer