..... Inici | Ràdio | Recerca

Les mesquites també decideixen

by 21:11 0 comentaris

Intensa jornada de recollida de vot anticipat de divendres al barri del Raval de Barcelona per a la consulta sobiranista, ambuna destacada afluència d' immigrants de religió musulmana, sobretot d'origen pakistanès i magribí. La majoria dels fidels que sortien després de l'oració dels divendres de les mesquites ubicades al voltant de la rambla del Raval (Tareq ibn Zyad i Minhaj ul Quran, als carrers de Sant Rafael i d'Erasme de Janer, respectivament) van exercir el seu dret de vot en la Consulta sobre la independència de Catalunya.

La plataforma organitzadora al barri, Ciutat Vella Decideix, va repartir força material explicatiu de la consulta en diverses llengües com urdu, àrab, rus, anglès, francès o portuguès. Segons fonts de l'organització, molts immigrants es referien als seus orígens per establir paral·lelismes. Com en Shahid, de Rawalpindi –Pakistan- que viu a Barcelona des de fa deu anys i regenta un locutori a prop del carrer Hospital i que sent orgull pel seu pare, un veterà lluitador per la independència del seu país. "Em faria feliç poder contribuir que Catalunya pugui també ser lliure un dia, aquest cop –afegeix- es tracta del futur dels meus fills que han nascut aquí". O el jove Ahmed, de Nador, que assegurava sentir-se molt identificat "amb els drets i la lluita de Catalunya", ell que –remarcava- és amazic.

Ciutat Vella és un districte on la comunitat immigrada representa el 43% dels seus habitants, unes 41.000 persones, entre les quals predominen les d'origen pakistanès i de fe islàmica. La presència d'una comunitat immigrada força elevada i amb fortes arrels culturals i religioses ha suposat en tot moment un repte que des de Ciutat Vella Decideix s'ha plantejat com una prioritat per fomentar el contacte i la proximitat amb  la seva realitat i les entitats que la representen. De moment, des l'organització asseguren que "s'ha plantat la llavor"./Font

redacció

Developer