..... Inici | Ràdio | Recerca

Gairebé un milió de persones ja han votat sobre la independència de Catalunya

by 0:05 0 comentaris
El procés de les consultes sobre la independència de Catalunya iniciat el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt ha finalitzat aquest diumenge amb la gran traca final a Barcelona. A l'espera de poder comptabilitzar tots els vots emesos aquest 10A fora de la ciutat de Barcelona, ja són 874.173 vots de catalans i catalanes que han participat a les consultes, tot i no comptar amb el suport de la propaganda institucional dels processos electorals. Malgrat el menysteniment d'alguns partits polítics, els vots dipositats a les urnes de les plataformes organitzadores superen a hores d'ara el vot recollit per tots els partits parlamentaris aquest 28N, excepte CiU.

Després de l'onada del 13D, del 28F, del 25A, del 20J, del 17O i les consultes més esporàdiques i puntuals, la del 10A posarà punt final a la consulta que pregunta, de forma no vinculant, quin futur es voldria per al nostre país. A més de Barcelona també han celebrat consulta aquest diumenge Bellprat, el Bruc, Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Sant Pere Sallavinera, Santa Margarida de Montubi (Anoia); el Perelló (Baix Ebre); Prades (Baix Camp); Gavà, Sant Climent de Llobregat, Viladecans (Baix Llobregat); Sant Julià de Ramis (Gironès); Bellmunt d'Urgell (Noguera); Blanes (Selva); la Pobla de Montornès (Tarragonès); Rellinars (Vallès Occidental); Campins, Fogars de Montclús, Montseny (Vallès Oriental). Amb Vallgorguina (Vallès Oriental), que ha fet la consulta aquest dissabte, ja són 554 municipis dels 947 del Principat que han celebrat consulta.

La consulta registra una participació del 31% fora de Barcelona

L'afluència a les urnes en els 20 municipis que també han celebrat la consulta sobiranista, a banda de Barcelona, s'ha situat en el 30,9% sobre el padró i s'ha enfilat fins al 32%, segons dades del cens electoral. Blanes (Selva) i Gavà (Baix Llobregat) són els municipis més grans i els que han tingut una participació més baixa amb el 8,47% i el 5,43%, respectivament, segons el padró. El municipi amb el volum de votants més alt ha estat Bellmunt d'Urgell (Noguera) amb el 56,65%. El "sí" s'ha imposat per un clar 94,48% en aquestes 20 poblacions i el "no" només ha tingut un 4% dels vots. A Gavà, de les més de 2.300 persones que han votat, 200 ho ha en fet en contra la independència de Catalunya. /Font

redacció

Developer