..... Inici | Ràdio | Recerca

Exclouen de la llista de la CUP una candidata resident a Lleida de nacionalitat marroquina

by 9:41 0 comentaris

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) exigeix que tots els estrangers residents a Catalunya puguin participar en les eleccions, cosa que impedeix avui en dia la Llei electoral. La Junta Electoral va comunicar aquest dilluns a la CUP que una de les integrants de la seva llista per les eleccions municipals a la ciutat de Lleida quedava exclosa de la candidatura. Ghalia Tahtah, veïna de Lleida de nacionalitat marroquina i origen amazic, fa quinze anys que resideix al país i aquest dimarts ha criticat davant la seu de la Junta Electoral a la capital del Segrià que lleis com aquesta 'no fan possible una plena integració'. La candidata de la CUP a Lleida, Esther Sancho, ha dit que la negació al dret de sufragi universal en ple segle XXI crea 'lleidatans de primera i de segona', atempta contra els drets humans i suposa una 'aberració impròpia' d'una societat avançada.

Per la seva banda, Ghalia Tahtah ha manifestat que se sent 'ciutadana de Lleida perquè la gent m'ho fa sentir, els quinze anys que porto al país, els companys de treball i la resta de ciutadans amb qui em sento integrada, però la legalitat no'. 'És un contrasentit que no se'ns deixi participar en democràcia i per això demanem des de la CUP la reforma de la llei. No és una utopia aconseguir-ho', ha afegit la candidata exclosa.

La CUP va optar per incorporar Tahtah a la seva llista a Lleida com un acte de 'desobediència civil' per tal de denunciar aquest 'dèficit democràtic que exclou del procés electoral més d'un 10% de la ciutadania de Lleida'. Al mateix temps, la formació ha volgut mostrar la seva solidaritat amb el poble amazic, a favor del qual Tahtah desenvolupa la tasca d'activista pel reconeixement de la seva llengua i identitat.
Font

redacció

Developer