..... Inici | Ràdio | Recerca

Els espanyols cobren un 40% menys que a mitja de la UE.

by 15:32 0 comentaris
El salari dels espanyols segueix sent un dels més baixos de la Unió Europea (UE) amb 22.000 euros a l'any davant els 35.000 euros de mitjana en els països membres, una assignació que només és inferior a Grècia , Portugal i Polònia, segons la companyia de recursos humans Michael Page.

Malgrat el baix salari, l'empresa sosté que les perspectives a Espanya són "bastant" optimistes tenint en compte que l'increment salarial es va situar el 2010 en el 2,8%, quan la mitjana europea va ser del 1,9%. Una altra de les característiques del mercat laboral espanyol és la reducció de les ofertes d'ocupació, un 40% inferior a la que es va registrar el 2007. No obstant això, les ofertes actuals es refereixen a projectes més sòlids i responen a companyies més estables.

Com a conseqüència d'aquesta caiguda, la signatura de recursos humans destaca que s'ha produït una concentració a nivell regional i la meitat de les ofertes d'ocupació qualificada es localitzen a Madrid i Barcelona i que el 35% de les empreses externalitza els seus processos de selecció de personal. D'altra banda, la companyia recorda que el mercat laboral espanyol es caracteritza per ser molt rígid i se situa com el segon país europeu més exigents després Letònia.

Segons va destacar Miguel Portillo, associat director de Michael Page, a més dels factors conjunturals, hi ha importants característiques estructurals com l'escassa demanda de talents, la rotació reduïda dels directius o l'augment de la contractació dels directius espanyols en companyies estrangeres. Pel que fa a les tendències salarials, la retribució fixa es manté estable i es registra un augment en el percentatge de retribució variable, però, el salari dels directius es regeix encara per criteris de subjectivitat com la retenció i atracció del talent. /Font

redacció

Developer