..... Inici | Ràdio | Recerca

El Congrés Convit fa públiques les conclusions

by 23:28 0 comentaris
Les conclusions del 2n Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana, que va tenir lloc a Reus els dies 24 i 25 de març, ja es poden consultar al web de l’esdeveniment. Centrades en els dos àmbits temàtics de treball (llengua i immigració i llengua i empresa), d’una banda constaten realitats i de l’altra esbossen propostes de futur.
En l’àmbit de llengua i immigració, les conclusions destaquen aspectes com la importància del fenomen migratori tant en la formació de la identitat col·lectiva dels catalans com en el valor simbòlic que s’atorga a la llengua; el paper de les actituds lingüístiques personals o les bones pràctiques en què han d’incidir les administracions, entre d’altres.
Pel que fa a l’àmbit de llengua i empresa, algun dels aspectes destacats en les conclusions són el valor estratègic de l’empresa com a instrument socialitzador, les possibilitats del concepte de responsabilitat social per a la política lingüística o el pes de la demanda institucional en l’ús del català en el món de l’empresa.

redacció

Developer