..... Inici | Ràdio | Recerca

Acte sobre igualtat de gènere de l'Associació Democràtica de Dones del Marroc (ADFM)

by 16:50 0 comentaris















La Comissió de Gènere de la FCONGD, amb la col·laboració de ACSUR- Les Segovies, us convida a una xerrada amb Oumnia Alaoui, representant de l’Associació Democràtica de Dones del Marroc (ADFM), associació no governamental que treballa en el grup de Gènere i Drets de les dones en de Drets Humans (REMDH).

L’ADFM és una associació feminista i autònoma que actua per la promoció dels drets de les dones així com per la integració d’aquests drets en les polítiques públiques, en la lluita contra la violència vers les dones i per la seva representació política, mitjançant formació, sensibilització i informació.

L’ADFM realitza els informes per a la CEDAW (Convenció internacional per a l’Eliminació de totes les formes de Discriminació contra les Dones). A més, l’organització ha estat a l’avanguarda de diverses reformes legislatives al Marroc, vetllant per afavorir las situació de les dones, entre d’altres, el Codi de la Família, el Codi de treball, penal, electoral, etc. Actualment estan proposant reformes a la Constitució.

En un moment en que el Magreb és noticia cada dia per les seves mobilitzacions, processos i transformacions, creiem que pot ser molt interessant conèixer de primera mà la situació, aportacions, propostes i lluites de les dones en aquests països.

És també una oportunitat per trobar-nos i poder debatre conjuntament, i intercanviar experiències en temes d’interès general i particularment amb aquelles organitzacions que ens són amigues i amb les que treballem des de la complicitat, per unes societats més justes i més democràtiques, en les que les dones tenen una responsabilitat i un paper preponderant.

adroca

Developer