..... Inici | Ràdio | Recerca

La normalització lingüística busca nous arguments

by 2:51 0 comentaris
Especialistes en immigració i empresa exposen als professionals de la normalització del català els avantatges que suposa l'ús de la llengua

Fer pujar l'autoestima dels professionals de la normalització lingüística. Aquest sembla que és l'objectiu essencial del Convit segons el que es va poder comprovar ahir, primer dia del Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana, que aplega 250 d'aquests professionals a Reus. Professionals que tenen l'esforçada tasca de convèncer dia a dia dels avantatges que suposa l'ús de la llengua i per als quals s'han programat debats que els donin nous arguments i que els convidin a l'optimisme, com el que es va viure a la tarda, El català ven, on representants de quatre empreses van afirmar que, per ells, no hi ha cap problema en l'ús del català. Ho va dir Luis Collado, director de Google News a Espanya i Portugal, tot i que es va queixar que a la xarxa no hi ha gaire oferta de continguts en català (serveis, empreses...) si es compara amb la demanda que existeix.

També va resultar exemplificant l'experiència de Golden Line, empresa de telemàrqueting, que des de finals del 2010 ha emprès el camí del canvi lingüístic: “Perquè la majoria dels nostres clients ens demanaven que atenguéssim els seus clients en català”, va dir Sandra Álvarez, tècnica de selecció de personal de la firma.

En canvi, moments abans Josep M. Canyelles, de la consultora Responsabilitat Global, havia afirmat: “Catalunya podria ser un territori d'excel·lència en el camp del multilingüisme. Però això fa por. Encara és un tabú”. Segons l'expert, hi ha empreses que opten per anul·lar la complexitat, la lingüística en aquest cas, abans que abordar-la encara que incompleixin la llei: “I haurien d'explicar per què ho fan. Compleix o explica't”.
  /font

adroca

Developer