..... Inici | Ràdio | Recerca

Espanya, vuitena en integració d'immigrants

by 2:11 0 comentaris
L'informe, que parla de les polítiques en migracions, assenyala l'Estat com a principal receptor d'immigració d'Europa

Un estudi comparatiu de polítiques d'integració d'immigrants a 31 països d'Europa i Amèrica del Nord, situa Espanya en la vuitena millor classificació pel que respecta a aquest factor. Tot i que falla en educació i facilitats per aconseguir la ciutadania.

Per contra, Espanya va al capdavant a la classificació en aspectes com ara integració econòmica i accés a la vida familiar, segons han destacat aquest dijous els responsables del III Índex de Polítiques d'Integració dels Migrants (MIPEX, per les seves sigles a anglès).

Elaborat pel British Council i el Migration Policy Group, l'informe analitza si els governs concedeixen els mateixos drets, responsabilitats i oportunitats a tots els residents, tot seguint les normes insternacionals acordades entre els estats membres de l'UE.

L'informe, presentat aquest dijous, s'ha elaborat amb dades del 2009 i destaca que Espanya és el major receptor d'immigració a Europa amb 3.376.810 nacionals de tercers països i es troba al capdavant en matèria d'integració econòmica i accés a la vida familiar.

Ja que "tots els residents, independentment de la seva nacionalitat, tenen les mateixes oportunitats legals per aconseguir un treball" Espanya es troba al vuitè lloc del rànquing d'integració d'immigrants.

Més baixa és la qualificació espanyola a l'hora d'avaluar quina facilitat tenen els estrangers a l'hora de participar en política, categoria en la qual l'Estat obté 56 punts sobre 100. També suspèn a l'hora d'evitar la discriminació i en facilitar els tràmits per obtenir la nacionalitat, que l'estudi considera que són "la pitjor via d'obtenció de la ciutadania dels nouvinguts i dels seus descendents"./font

adroca

Developer