..... Inici | Ràdio | Recerca

El terratrèmol d'Haití en primera persona

by 1:49 0 comentaris
Un any i escaig després del terratrèmol que va afectar Haití, l'exposició "Haití. 34 segons després", al CaixaForum, apropa un dels països més pobres d'Amèrica a través de fotografies, testimonis i documentals amb l'objectiu que ningú s'oblidi del que va passar. Un simulador de terratrèmols fa posar en la pell de les víctimes.

Després dels conflictes als països àrabs i del tsunami del Japó, els mitjans de comunicació s'han oblidat d'Haití. "Una crisi acostuma a eclipsar-ne una altra", reconeix Francisco Rey, comissari de l'exposició "Haití. 34 segons després", que es podrà visitar al CaixaForum, fins al 12 de juny.

La mostra té l'objectiu que no s'oblidi el que va passar el 12 de gener de l'any passat, en què la terra va tremolar durant 34 segons a Haití. "A Xile va ser molt greu i al Japó també, però la diferència és que tant Xile com el Japó tenen recursos propis per sortint-se'n", explica Rey.

Un país vulnerable

Per aquesta raó, es presenta la situació d'un dels països més pobres d'Amèrica Llatina, abans del sisme. "El terratrèmol va agreujar la crisi humanitària que viu Haití des de fa anys".
Si bé els testimonis i els documentals donen una imatge molt viva del que va passar, un simulador de terratrèmols proporciona una experiència més física, tot i que no arriba als 7 graus a l'escala de Richter.

Visites comentades a les exposicions per a públic general. Ara ja podeu assegurar la vostra plaça a les visites comentades a les exposicions! Només cal fer reserva prèvia al taulell d'informació de CaixaForum o al telèfon 93 476 86 30.

Del 23 de marzo al 12 de junio
De dilluns a diumenge, de 10 a 20 h. Dissabtes, de 10 a 22 h. 
Preu: Activitat gratuïta /Font  

adroca

Developer