..... Inici | Ràdio | Recerca

III Congrés del Tercer Sector Social: Finalitzen dos dies sumant valors i construïnt futur

by 16:42 0 comentarisDesprés de dues conferències plenàries, vuit col·loquis, 30 taules temàtiques amb més de 90 ponents i més de 1.700 assistents, el III Congrés del Tercer Sector Social arriba a la seva fi.­­

Durant els dies 24 i 25 de març el III Congrés del Tercer Sector Social ha aportat l'espai de debat i reflexió que necessitaven els voluntaris i professionals de les entitats del tercer sector per treballar per a millorar i enfortir el sector per a que pugui continuar contribuint a fer un futur millor.

Aquests dos dies el Congrés ha estat molt present a les xarxes socials. Desenes de congressistes han utilitzat el hashtag #3Congres per a fer xarxa i enriquir encara més els debats. De fet, durant el matí del dia 25 de març el hashtag ha estat el primer de tot Catalunya durant les primeres hores del matí.

En la conferència de cloenda Connry Reuter, president de la Plataforma Europea d'ONG Socials, ha citat la mítica frase de Clinton "It's the economy stupid" però dontat-li un altre punt de vista: "It's the social stupid" (és allò social estúpid). Reuter feia referència al fet que des d'alguns sector es defensen una sèrie de valors excessivament mercantils (competència, lliure mercat...). Des del tercer sector, en canvi, s'haurien de defensar els valors socials (una societat més cohesionada i inclusiva).

L'acte de cloenda també ha comptat amb la lectura del manifest del III Congrés del Tercer Sector Social, a càrrec de Màrius Serra, que es concreta en sis demandes:
  1. Mantenir la inversió econòmica en polítiques socials
  2. Desplegar i aplicar les noves lleis socials aprovades
  3. Impulsar polítiques ambicioses de lluita contra la pobresa
  4. Millorar els instruments de col·laboració amb les entitats del Tercer Sector
  5. Dotar-nos d'un marc legal i financer més favorable per a les entitats del Tercer Sector
  6. Reconèixer el Tercer Sector com a agent social

redacció

Developer