..... Inici | Ràdio | Recerca

El PP va demanar als USA que no revelés que els autors de l'11-M eren islamistes, segons WikiLeaks

by 21:14 0 comentaris
El PP va mentir sobre l'autoria de l'atemptat terrorista de l'11-M per aconseguir la victòria en les eleccions generals de 2004. Així ho demostra un cable de WikiLeaks, en el qual es revela que George W. Bush va advertir un dia després de l'atac a l'ambaixador espanyol a Washington, Javier Rupérez, que extremistes musulmanes estaven darrere de la massacre.

No obstant això, el govern de José María Aznar va demanar als Estats Units i el seu servei secret que no fes pública la informació. De fet, el PP va posar tant obstinació a hermetitzar les dades que no van permetre emetre una entrevista exclusiva a Bush a TVE. Javier Rupérez explica els fets en el seu recent estrenat llibre, Memòria de Washington, on afirma que els populars no volien que se'ls culpés de l'atemptat per la seva política a l'Iraq.


Minuts després que els serveis nord-americans verifiquessin que els autors havien estat islamistes d'Al-Qaida, Bush va afirmar que no calia "excloure a ningú" com a responsable. Mentrestant, el ministre de l'Interior per aquell moment, Ángel Acebes, deia que tenien obertes "dues vies d'investigació". Podien estar obertes, però sabien que una no portava enlloc. I encara hi ha qui creu que ETA va estar darrere de l'11-M.

D'altra banda, TVE ha anunciat avui que no emetrà l'entrevista censurada pel PP. En el seu moment, vist amb perspectiva, és clar com es va censurar: Alfredo Urdaci estava al capdavant dels serveis informatius de la cadena. D'un diàleg de deu minuts, només van veure la llum cinc i no contenien la informació censurada.

Les reaccions d'alguns partits polítics no s'han fet esperar: Esquerra Unida, ERC i Iniciativa per Catalunya diuen que portaran al Congrés dels Diputats la qüestió per aconseguir que l'audiència tingui accés a l'entrevista. Pilar Manjón, presidenta de l'Associació 11-M Afectats pel Terrorisme s'ha sumat a la proposta i exigeix ​​que es faci pública tota la informació.  /Font

redacció

Developer