..... Inici | Ràdio | Recerca

El Financial Times admet en portada que la solidaritat amb Espanya fa viure Catalunya per sota de les seves possibilitats

by 14:08 0 comentaris
El diari britànic Financial Times dedica aquest dimarts un espai de la seva portada a les demandes econòmiques del president de la Generalitat, Artur Mas. Sota una foto seva el rotatiu destaca que Mas ha promès implantar un pla d'austeritat i que ha rebutjat les retallades exigides per l'executiu espanyol per fer front al dèficit, que va titllar de 'bogeria' i 'destructives'. 

Ja a les pàgines interiors, el diari explica que el president català ha intentat arribar a un pacte pressupostari amb la resta de partits del país per demanar un nou acord fiscal amb l'Estat en què es redueixi la contribució del 9% de Catalunya a l'erari públic espanyol destacant la reflexió de Mas a Madrid que l'Estat espanyol ha viscut per sobre de les seves possibilitats mentre que Catalunya, després de contribuir a la solidaritat espanyola, ho ha fet per sota.

Segons el Financial Times Espanya és 'un dels països més descentralitzats d'Europa' i 'els governs regionals hauran de reforçar la seva disciplina fiscal perquè el país pugui calmar la por dels inversors'. També detalla que Catalunya és una de les parts més industrialitzades d'Espanya i que té una economia de la mida de la de Portugal.

En referència al nou pacte fiscal que demana Mas, el diari britànic es fa ressò de les paraules en què el President diu que 'a Espanya la gent ha estat vivint per sobre de les seves possibilitats i a Catalunya, estem vivint per sota'.

Des del col·lectiu Emma, un grup de catalans establerts a diferents parts del món que es dediquen a revisar els articles de la premsa internacional sobre Catalunya, desitjarien que més mitjans i institucions catalanes 'denunciessin i quantifiquessin més sovint l'espoli fiscal català com ho fa avui el Financial Times'.

adroca

Developer