..... Inici | Ràdio | Recerca

El Dalai Lama anuncia que cedirà el poder polític a l'exili a una figura escollida

by 9:35 0 comentaris
El Dalai Lama ha anunciat aquest dijous que pensa deixar de ser formalment el líder polític del govern tibetà a l'exili. "Des dels anys 60 vinc dient que els tibetans necessiten un líder escollit de manera lliure per la gent, a la qual li puc tornar el poder", ha dit el Dalai Lama en un discurs. "Ara hem arribat clarament al moment de dur-ho a terme". La proposta ha de ser formalment aprovada pel parlament a l'exili tibetà, establert a l'Índia.


Fa temps que el Dalai Lama es veu a ell mateix com a "semireitrat" del lideratge polític, atès que hi ha un primer ministre que exerceix com a tal a la ciutat de Dharamsala, al nord de l'Índia. El Dalai Lama continua, això sí, com a líder espiritual tibetà.

El Dalai Lama va abandonar el Tibet el 1959, després d'un aixecament frustrat contra el govern xinès. Des d'aleshores viu a l'exili, i des de l'Índia no s'ha cansat de reclamar una 'autonomia significativa' per al Tibet dins la Xina.

Pequín, de la seva banda, continua considerant-lo un separatista perillós responsable d'incitar als disturbis als tibetans.

redacció

Developer