..... Inici | Ràdio | Recerca

El català certificarà la integració dels immigrants a Catalunya

by 16:27 0 comentaris
"Serà un factor determinant". Es valorarà el seu coneixement en els processos d'arrelament, reagrupament familiar i renovació de residència. El Govern retreu al tripartit el bonisme amb la immigració. Francesc Homs ha assegurat que pel Govern el català ha de ser la llengua d'acollida de la immigració. L'enquesta publicada aquest dilluns pel CEO que mostrava  que la meitat dels catalans considera que la immigració  és "excessiva", ha servit al Govern per engegar màquines i, de retruc, estirar les orelles al tripartit per la seva política sobre aquesta qüestió.

En la roda de premsa després de la reunió de l'executiu celebrada aquest matí, el portaveu del Govern, Francesc  Homs ha carregat els neulers contra el tripartit per "no tenir una idea clara, definida i única sobre la seva  gestió". "Van practicar el bonisme i això ha neutralitzat les iniciatives" ha assegurat el portaveu. En aquest sentit, Homs ha contraposat la política que enceta ara el Govern que "reforçarà els drets, però sobretot els deures".

Entre aquests deures pel Govern serà "determinant" el coneixement del català. El Govern aprofitarà la competència delegada des de la Llei d'Estrangeria estatal que atorga a la Generalitat el poder per emetre el certificat d'esforç d'integració necessari per tramitar els processos d'arrelament,reagrupament familiar i renovació de residència. Per a Homs "només s'aplica el que està previst a la Llei d'Acollida aprovada la legislatura passada" que preveia aquest control per part de la Generalitat i de la resta de comunitats autònomes.

La resposta del Govern a l'enquesta és un intent de demostrar que alguna cosa s'està fent. És més, pel portaveu  el "capteniment del Govern és reforçar l'acollida i el català com a llengua vehicular". Per acreditar aquest reflex el Govern ha aprovat aquest matí un pla pilot per promoure la convivència als barris de l'Hospitalet amb més immigració estrangera dotat amb 580.000 euros que s'ampliarà fins als 2,5MEU per cobrir les ciutats de Terrassa, Salt, el Vendrell i Badalona. /Font

redacció

Developer