..... Inici | Ràdio | Recerca

Desmuntem els mites racistes. Argumentari i dades contra els tòpics esgrimits per la xenofòbia II

by 2:05 0 comentaris
Tòpic: “Els immigrants són uns delinqüents”

No hi ha correlació entre immigrants i delinqüència: L’any 2006 es va doblar la població immigrada respecte l’any 2002, però la taxa de criminalitat del 2002 va ser 1,5 punts superior a la del 2006. (Font: Secretari d’Estat de Seguretat)

La majoria de detencions d’emigrants es deuen a la seva situació administrativa irregular, situació que no és pas sinònim de criminalitat.

La gran majoria de condemnats són de nacionalitat española.

El percentatge d’empresonats estrangers augmenta a causa que els immigrants pateixen amb més rigor la cadena del sistema penal: en proporció, la policia els deté més, el jutjat no els concedeix la llibertat provisional en espera del judici, sinó que dicta la presó preventiva i el compliment de les penes és més dur perquè no poden pagar la responsabilitat civil del delicte.

(Font: Iñaki Rivera, director de l’Observatori del Sistema Penal i dels Drets Humans de la UB)…

Dades de 2008
De nacionalitat espanyola

Estrangers

Condemnats a l’Estat espanyol

70,1%

29,1%

Empresonats a Catalunya

60%

40%


Els immigrants no són una població marginal: la inversió de diners i esforç que demana emigrar als països del Nord, implica una selecció en el país d’origen: emigren els que estan més ben preparats per accedir a oportunitats al país de destinació. Els que emigren per motius econòmics no són sempre ni principalment els més pobres del seu país d’origen.

adroca

Developer