..... Inici | Ràdio | Recerca

'Ciutats Sense Fronteres' de Rubí organitza una Setmana Antiracista

by 14:21 0 comentaris
Ciutats Sense Fronteres és una nova entitat nascuda a Rubí a principis d'any i que lluita contra la discriminació i a favor de la igualtat de totes les persones. La primera activitat que durà a terme és la Setmana Antiracista, que concentrarà diverses activitats entre el 21 i el 27 de març. Ciutats Sense Fronteres està integrada per Enginyers Sense Fronteres, Entre Veïns-Veïnes de Rubí, l'associació Formes, l'Espai Obert i Ciutadans i ciutadanes de Rubí.


L'entitat aprofitarà que el 21 de març és el Dia Mundial contra el Racisme per plantejar tot un seguit d'activitats. Segons Alba Bogunyà, membre de Ciutats Sense Fronteres, l'objectiu del col·lectiu és ajudar a la integració i la convivència dels immigrants amb els seus veïns. La primera activitat de la Setmana Antiracista serà una xerrada que tindrà lloc el proper dimecres 23 de març sobre els CIE, uns centres on, segons Ciutats Sense Fronteres, molts immigrants han estat retinguts per la policia en unes condicions pèssimes i dels quals els ciutadans saben ben poc.

Una altra activitat destacada serà la xerrada que oferirà Núria Alcalà el divendres 25 de març sobre el Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE). Però el plat fort de la setmana arribarà dissabte 26, amb un "top manta" d'entitats i un dinar intercultural a la Rambla del Ferrocarril. La finalitat d'aquestes activitats es crear espais de trobada entre persones de diferents origens i cultures, i fomentar la convivència social. Ana Belén Cintas, membre de l'associació Formes, ha explicat que Ciutats Sense Fronteres té previst organitzar activitats i cursos més enllà de la Setmana Antiracista però que van pensar que aquesta era una bona manera de donar-se a conèixer. Entre d'altres, l'entitat vol impulsar cursos d'alfabetització i de català i castellà. A més, també preveu oferir formació per a cuidadores, ja que moltes dones immigrants treballen fent-se càrrec de gent gran. L'objectiu d'aquest curs és facilitar a aquestes persones l'accés a una feina en condicions òptimes. /Font

redacció

Developer