..... Inici | Ràdio | Recerca

Cap dels immigrants empadronats a Berga que per primer cop podrien votar a les municipals s'ha apuntat per fer-ho

by 23:54 0 comentaris
Els immigrants amb aquest dret a la ciutat són més de 400 persones de països com Equador, Bolívia i Colòmbia

Cap dels 408 immigrants extracomunitaris empadronats a Berga que per primera vegada tindran dret a votar en les pròximes eleccions municipals exerciran aquest dret. Per poder votar el proper 22 de maig, calia que aquests immigrants s’inscriguessin, un tràmit que, un cop ja s’ha tancat el termini, no ha fet ningú.

A Berga, hi ha més de 2.800 estrangers dels quals 400 poden votar a les municipals.

Els motius poden ser diversos, però des de l’Ajuntament de Berga es descarta que sigui per falta d’informació. La regidora de l’àrea Social del consistori berguedà, Maribel Iglesias, ha explicat a Ràdio Berga que des dels serveis d’Immigració es va informar als immigrants que tenien dret a participar a les pròximes municipals. A més, Iglesias destaca que des de l’Institut Nacional d’Estadística es va enviar una carta a cada un, on se’ls oferia la possibilitat de respondre confirmant les seves dades i així ja quedaven inscrits. Per això, Iglesias considera que la situació de temporalitat i el desarrelament d’aquestes persones justifica que cap d’ells hagi aprofitat l’oportunitat d’exercir aquest dret.

Segons les dades del cens de Berga, a la ciutat hi ha 2.810 persones estrangeres empadronades. D’aquestes, 408 podrien haver votat a les eleccions municipals gràcies als acords de reciprocitat entre Espanya i els seus països. Concretament, podien votar les persones vingudes d’Equador, que són les més nombroses (254), Colòmbia (80), Bolívia (42), Paraguai (21), Perú (7) i Xile (4). En canvi, les comunitats de nouvinguts més nombroses com les del Marroc i Romania, no tenen aquests acords i per tant no poden participar a les municipals. Iglesias assegura que “sap greu” que els immigrants desaprofitin aquesta oportunitat i destaca que seria bo que s’impliquessin en l’elecció de l’alcalde. La regidora també comenta que si no hagués estat necessària la inscripció prèvia, que s’ha hagut de fer amb quatre mesos d’antelació, potser més persones s’haguessin decidit a anar a votar. /fet

adroca

Developer