..... Inici | Ràdio | Recerca

Vicenç Villatoro, nomenat director de l'Institut Ramon Llull

by 0:45 0 comentaris

El Consell de Direcció de l'Institut Ramon Llull s'ha reunit avui dilluns a la seu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per aprovar el nomenament de Vicenç Villatoro com a nou director del Consorci.


L'escriptor terrassenc ha estat ratificat avui com a nou director pel consell de govern de l'organisme que es preocupa de la projecció exterior de la cultura catalana.
Malgrat la contenció i l'austeritat que marcaran el seu mandat al capdavant de la direcció de l'Institut Ramon Llull (IRL), l'escriptor terrassenc Vicenç Villatoro s'ha compromès a treballar perquè la cultura catalana guanyi visibilitat a l'exterior i els productors i la creació cultural catalana surtin de les fronteres de Catalunya.
Ser internacionals doncs, és una de les prioritats de Villatoro, que creu que és un dels requeriments de la cultura catalana actual i considera que l'IRL n'és la principal eina. L'escriptor i periodista que aquest dilluns ha estat ratificat al càrrec pel consell de govern de l'Institut Ramon Llull ha assegurat que treballarà amb "immediatesa, entusiasme, il·lusió i ganes".

Vicenç Villatoro i Lamolla
Escriptor i periodista. Llicenciat en Ciències de la Informació. Va ser director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (2002-2004) i director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya (1997-2000). Entre els anys 1999 i 2002, va ser diputat al Parlament de Catalunya per CiU.
Com a periodista ha treballat al Diari de Terrassa, El Correo Catalán, Avui i TV3. A El Correo Catalán va ser cap de la secció de Cultura i espectacles. Va ser director de l'Avui entre 1993 i 1996. Ha estat cap de la secció de Cultura de TV3, director i presentador dels programes Trossos i Crònica 3 i presentador del programa Millenium i De llibres. És membre del consell d'administració de BarcelonaTV.
També en el món del periodisme, ha col·laborat com a articulista en diversos mitjans (Avui, El Periódico, El País, El temps, Catalunya Ràdio i Com Ràdio, entre d'altres) i ha estat professor de Gèneres d'Opinió a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB.
Com a escriptor ha publicat una dotzena de novel·les, entre les quals Evangeli gris (1981), Memòria del traïdor (1996), La claror de juliol (1997), Hotel Europa (1992) i La ciutat del fum (2001). Ha obtingut els principals premis de la literatura catalana: Sant Jordi, Sant Joan, Ciutat de Barcelona, Ciutat de Palma, Prudenci Bertrana, Documenta, etc. L'any 2004 va guanyar el premi Carlemany amb la novel·la La derrota de l'àngel i el 2010 el Ramon Llull amb Tenim un nom. Ha publicat llibres de poesia, memorialístics, de divulgació i d'assaig polític.
Entre d'altres ocupacions en l'àmbit cultural, també ha estat director cultural de la Fundació Enciclopèdia Catalana entre el 2000 i el 2002 i comissari de les exposicions "Escolta, Espanya", "Catalunya, tierra de acogida" i "Veus".

Font

redacció

Developer