..... Inici | Ràdio | Recerca

Setmana de solidaritat internacional amb el País Basc

by 13:34 0 comentaris

Un seguit d'actes de solidaritat amb el País Bas emmarcats en la campanya "Drets civils i polítics per al poble basc, Autodeterminació, JA! es s portaran a terme  Durant la setmana del 12 al 19 de febrer. Els organitzadors d'aquestes activitats han recordat la importància de l'Acord de Gernika, acord basat en la renovada estratègia de l'esquerra independentista basca, basada en mitjans polítics i pacífics, apostant per l'acumulació de forces d'esquerra i sobiranistes. Aquests actes també recordaran el fet que la comunitat internacional també s'està involucrant per facilitar una sortida negociada al conflicte com demostra la declaració de Brussel·les.

Els convocants d'aquests actes recorden que malgrat que l'organització armada basca ha declarat un alto-el-foc permanent, unilateral, general i verificable per la comunitat internacional, encara "des dels governs espanyol i francès han respost amb més repressió als moviments de l'independentisme basc i a la crida de la comunitat internacional: macro batudes en contra del moviment juvenil, detencions d'advocats i activistes en pro dels drets humans, enduriment de les penes i condicions dels i de les preses polítiques, criminalització de la solidaritat amb els represaliats prohibint inclús les seves fotografies, etc. I com no, la batuda en contra de l'organització internacionalista Askapena i l'empresonament de cinc militants internacionalistes. Dues dades molt aclaridores: 262 detencions i 45 denúncies de tortura únicament des d'octubre de 2009 fins al desembre de 2010".

Amb una intenció divulgadora del procés de pau que viu el País Basc els organitzador de les xerrades arreu dels Països Catalans han convidat diversos representants de l'esquerra independentista basca que seran presents als diversos actes, el llistat del qual adjuntem a sota. En aquest sentit, recorden que Txelui Moreno s'estarà a Barcelona el dijous 17 de febrer en el marc de la 5a setmana se solidaritat Internacional amb Euskal Herria, per explicar de primera mà les passes de l'esquerra abertzale. /Font

redacció

Developer