..... Inici | Ràdio | Recerca

Revoltes també al Iemen

by 12:17 0 comentaris
Els països àrabs viuen amb esperança l'èxit de la revolta a Egipte, mentre els seus governs prenen mesures per provar d'evitar una reacció en cadena que els obligui una fi com la de Mubàrak. Al Iemen, milers de ciutadans han sortit al carrer per reclamar un canvi com els que hi ha hagut a Tunísia i Egipte. En canvi, a Algèria la policia ha instaurat l'estat d'excepció i ha ocupat totalment els carrers per evitar una gran manifestació convocada avui pels opositors al règim d'Abdelaziz Bouteflika.


El president del Iemen, Alí Abdul·là Salé, es va reunir ahir amb la cúpula militar i política i, de moment, el govern s'ha limitat a expressar avui el seu respecte per les decisions del poble egipci i la seva voluntat d'ajudar a 'l'estabilitat, el progrés i el desenvolupament'. Tanmateix, els iemenites consideren que el seu govern ha de canviar i han sortit en massa als carrers de Sanà per mostrar l'alegria per l'èxit de la revolta egípcia i reclamar la dissolució del règim d'Abdul·là Salé.

Avui, la tensió més gran es viu, però, a Algèria on ja fa dies que hi ha convocada una gran manifestació contra el règim d'Abdelaziz Bouteflika. La resolució ahir de la revolta egípcia ha fet augmentar encara més les mesures repressives del govern algerià, que ha decidit declarar l'estat d'excepció i ha ordenat l'ocupació dels carrers per la policia.
'És un veritable desplegament de terror, la ciutat és deserta', afirma el diari local El Watan. 'Als carrers tan sols s'hi veuen els autobusos i els camions de la policia, així com grans quantitats d'agents armats repartits a les cantonades.' Les autoritats han ordenat rodejar l'edifici de la premsa i han desplegat vehicles oficials a prop dels hospitals. També han aixecat moltes barreres policíaques a les principals carrateres i s'ha aturat la circulació del transport públic. /Font

redacció

Developer